.

Zo download je via Netflix films en tv-series voor offline gebruik

Smartphones Streamingdiensten Tablets

Netflix kondigde afgelopen woensdag aan dat alle gebruikers de mogelijkheid krijgen om content te downloaden voor offline gebruik. De feature is inmiddels wereldwijd beschikbaar voor gebruikers van de iOS- of Android-app, mits zij de nieuwste update hebben geïnstalleerd.

Netflix offline

Hoewel Netflix al lange tijd de mogelijkheid biedt om films, series en documentaires te kijken wanneer je onderweg bent, vereist dit nog altijd wel toegang tot het internet en de nodige MB’s van je databundel. Vanaf deze week biedt de dienst ook de mogelijkheid om Netflix-series te downloaden op je telefoon of tablet.

Op de overzichtspagina van een film of tv-serie is nu een download-knop te vinden, waarmee je de content op een later moment kan bekijken zonder internetverbinding of zonder je waardevolle MB’s te spenderen. Niet alle series en films zijn momenteel beschikbaar voor offline gebruik, maar volgens Netflix zijn er meer op komst en in de tussentijd is er voldoende content beschikbaar om je de komende periode zoet te houden.

Volgens Netflix is de nieuwe functionaliteit beschikbaar voor alle gebruikers, ongeacht het abonnement. Het enige wat je als gebruiker hoeft te doen is de iOS- of Android-app van Netflix te updaten naar de nieuwste versie. Na het starten van de app krijg je een melding te zien dat het mogelijk is om content offline te bekijken. Gebruikers kunnen door middel van een knop een overzicht openen met alle series en films die op dit moment beschikbaar zijn. Na het selecteren van een film of tv-serie druk je op de download-knop en na het voltooien van de download, is de content offline beschikbaar.

De downloads zijn beschikbaar onder het menu ‘Mijn Downloads’. In dit menu is het eveneens mogelijk om content verwijderen. Mocht de kwaliteit van de video onvoldoende zijn, open dan het instellingenmenu → App Instellingen → Downloads → Videokwaliteit en maak een keuze tussen ‘Standaard’ of ‘Hoger’. Let op, want video’s van hogere kwaliteit nemen meer ruimte in beslag en het duurt daardoor ook langer om ze te downloaden.

De Netflix-app kan hier gratis worden gedownload voor iOS en Android.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren