Streamingdienst Disney+ vanaf 12 november beschikbaar in Nederland

Streamingdiensten

Disney heeft bekendgemaakt dat zijn streamingdienst Disney+ op 12 november wordt gelanceerd in Nederland. Het abonnement gaat zeven euro per maand kosten of zeventig euro voor 12 maanden.

Lancering Disney+

De lancering gaat op 12 november van start in Nederland, Canada en de Verenigde Staten. Op 19 november volgen Australië en Nieuw-Zeeland. Onbekend is nog wanneer andere landen zullen volgen, echter is het doel om Disney+ binnen twee jaar na lancering in de belangrijkste landen beschikbaar te maken.

Disney+ krijgt vijf centrale hubs: Disney’s eigen films en series, Marvel, Star Wars, Pixar en National Geographic. Het laatstgenoemde bedrijf is is handen van 21st Century Fox, maar valt tegen de tijd dat Disney+ wordt gelanceerd onder Disney. Er zal één app verschijnen die vijf verschillende gebruikerservaringen moet bieden. “We gaan fans het beste bieden van alle merken”, aldus Disney-topman Bob Iger, door het uiterlijk en de functies van alle hubs aan te passen.

Disney kiest daarmee overduidelijk voor een andere weg dan concurrent Netflix. In Netflix ziet alles er nagenoeg hetzelfde uit, terwijl Disney de verschillende merken van elkaar wil scheiden.

Hij kondigde daarnaast een nieuwe Star Wars-serie aan en bevestigde dat er een serie over Loki uit het Marvel-universum komt. Ten slotte gaf Iger toe dat series en films die nu nog op televisie worden uitgezonden in de toekomst kunnen worden verplaatst naar Disney+ als dit de beste manier is om met dergelijke content geld te verdienen. “We kunnen niet schatten of dat zal gebeuren en wanneer, maar we zullen scherp zijn”, vertelde Iger aan investeerders.

Ten tijde van lancering kunnen consumenten zich aanmelden via Disney+ of via een in-app aankoop. De streamingdienst wordt gelanceerd op de volgende systemen:

  • Apple (iPhone, iPad, iPod touch en Apple TV, volledig geïntegreerd met de Apple TV-app; klanten kunnen zich abonneren op Disney+ via een in-app aankoop)
  • Google (Android-telefoons, Android TV-apparaten en Google Chromecast)
  • Microsoft (Xbox One)
  • Sony (PlayStation 4 en alle Android-gebaseerde Sony-tv’s)
  • Roku (Roku streaming spelers en Roku TV-modellen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*