.

Netflix gaat reviewsysteem vervangen met duimpjes

Streamingdiensten

In april komt Netflix met een nieuw reviewsysteem voor gebruikers, zo maakte het bedrijf afgelopen vrijdag bekend. De populaire streamingdienst neemt afscheid van het bestaande systeem, waar gebruikers een film, serie of documentaire kunnen beoordelen op een schaal van één tot en met vijf. Het nieuwe systeem laat gebruikers alleen kiezen tussen een duim omhoog of omlaag.

Netlix

Sterren verdwijnen in april

Kiest een gebruiker voor een duim omhoog, dan zal Netflix gaan zoeken naar soortgelijke suggesties, terwijl een duim omlaag het tegenovergestelde doet. Volgens Netflix-topman Todd Yellin hebben testen aangetoond dat er 200% meer kans is dat gebruikers een film beoordelen met een reviewsysteem gebaseerd op duimpjes versus sterren. Yellin zegt ook dat het nieuwe systeem een betere afspiegeling is van het gedrag van de gebruiker, omdat mensen een komedie eerder een lage score geven dan een documentaire, terwijl deze films desondanks vaker worden bekeken.

Het grootste probleem is in onze ogen dat er geen tussenweg meer is; gebruikers moeten kiezen tussen negatief en positief. Volgens Entertainment Weekly, zal Netflix dit probleem proberen op te lossen door een score te gebruiken die overeenkomt met het gedrag van de gebruiker. Wanneer een film een match heeft van 75%, dan komt het waarschijnlijk overeen met andere films die je recentelijk hebt bekeken.

Een ander voordeel is dat het schrappen van het bestaande reviewsysteem er mogelijk voor zorgt dat je minder snel de adviezen volgt van andere gebruikers, hoewel dat tegelijkertijd juist het ook het idee is een achter een gebruikersreview. “We hebben de beoordelingen van minder belang gemaakt, omdat het impliciete signaal van jouw gedrag belangrijker is”, aldus Yellin.

Yellin zei ook dat het bedrijf volledige vertrouwde op de reviews van zijn gebruikers toen het enkele jaren geleden met personalisatie begon. Op een gegeven waren er meer dan 10 miljard vijf sterren beoordeling, en meer dan 50% van alle leden hadden meer dan 50 titels beoordeeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren