.

Netflix betaalt 100 miljoen dollar om Friends in 2019 te behouden

Streamingdiensten

Netflix is nog steeds de dienst voor fans van de oude televisieserie Friends, maar voor het verlengen van de licentie heeft de dienst een hoge prijs moeten betalen. Volgens bronnen van The New York Times heeft Netflix namelijk 100 miljoen dollar betaald om Friends in 2019 aan te kunnen bieden. Dat is meer dan een verdrievoudiging van de 30 miljoen dollar die Netflix tot op heden heeft betaald voor de langlopende serie over zes vrienden in New York.

Eerder deze week verscheen er op Netflix de melding dat Friends in januari 2019 zal verdwijnen, maar niet veel later publiceerde de dienst een tweet dat de serie ook volgend jaar zal zijn te zien. De bereidheid van Netflix om zoveel te betalen voor een serie die in 2004 voor het laatst op de televisie was te zien, is het teken dat de concurrentiestrijd groter is dan ooit.

Netflix, Hulu en Amazon zullen volgend jaar bovendien moeten concurreren met de streamingdienst van Disney. Het bedrijf kondigde onlangs aan dat zijn streamingdienst Disney+ in 2019 wordt gelanceerd met vijf centrale hubs: Disney’s eigen films en series, Marvel, Star Wars, Pixar en National Geographic. Het laatstgenoemde bedrijf is is handen van 21st Century Fox, maar valt tegen de tijd dat Disney+ wordt gelanceerd onder Disney.

Er zal één app verschijnen die vijf verschillende gebruikerservaringen moet bieden. De komst van Disney+ zal vermoedelijk betekenen dat alle content die in handen is van Disney gaat verdwijnen bij andere diensten. Overigens geeft Netflix nog steeds veel meer uit aan zijn eigen series zoals Stranger Things en The Crown om zich te onderscheiden van zijn rivalen. Deze originele content heeft het bedrijf geholpen om ’s werelds grootste streamingdienst te worden met meer dan 137 miljoen abonnees.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren