Chernobyl: Het geluk van de mensheid (aflevering 4)

Streamingdiensten

In de vierde aflevering van HBO’s Chernobyl eist Ulana Khomyuk, gespeeld door Emily Watson, dat iemand de waarheid over de nucleaire explosie naar buiten brengt. De voorlaatste aflevering van deze indrukwekkende serie zal vanaf dinsdag 28 mei exclusief beschikbaar zijn voor Ziggo-klanten met een Movies & Series-abonnement.

Voorlaatste aflevering Chernobyl

Khomyuk probeert in de teaser voor aflevering 4 Anatoly Dyatlov te overtuigen dat iemand de wereld de waarheid moet vertellen over het ongeluk in de kerncentrale van Tsjernobyl. Dyatlov was een van de functionarissen die in absolute ontkenning was over de explosie van de kernreactor en de catastrofale gevolgen voor de regio en de mensen.

Valery Legasov (gespeeld door Jared Harris) en de Sovjet vice-premier Boris Shcherbina (gespeeld door Stellan Skarsgård) bespreken het plan om maanrovers binnen te brengen om het radioactieve puin op te ruimen. In een eerdere aflevering slaagde het duo erin om een catastrofe te voorkomen door het gebied te ontsmetten. De reactor liep echter nog steeds het risico ondergronds te exploderen vanwege de oplopende temperaturen en de volgelopen watertanks. Een dergelijke explosie zou miljoenen mensen het leven kosten en nabijgelegen rivieren vervuilen.

Chernobyl is vijf maanden lang gefilmd in Litouwen onder leiding van Johan Renck. De serie bestaat uit slechts vijf afleveringen, maar wordt alom geprezen en heeft op IMDb een gemiddelde score van 9,7 op basis van 65.000 reviews. De serie is geschreven door Craig Mazin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren