Apple TV (2015) nu ook beschikbaar bij andere webwinkels

Streamingdiensten

Apple begon vorige week maandag via zijn eigen Apple Store al met de verkoop van de Apple TV, maar de vierde generatie mediaspeler is inmiddels ook beschikbaar bij andere aanbieders, waaronder Coolblue, waar je direct twee jaar garantie krijgt, ook zonder Apple Care. De Apple TV lijkt zonder problemen leverbaar te zijn, want bij alle webwinkels is de mediaspeler uit voorraad leverbaar.

Apple TV (2015) beschikbaarheid

De nieuwe Apple TV brengt in vergelijking met zijn voorganger, die overigens nog steeds te koop is, de nodige veranderingen. Het is bijvoorbeeld voor het eerst mogelijk om apps te downloaden en te installeren dankzij de toevoeging van een volwaardige App Store. Ontwikkelaars zijn momenteel druk bezig om populaire apps als VLC en Plex zo snel mogelijk naar de Apple TV te brengen, zodat dit de ultieme mediaspeler kan worden in jouw woonkamer.

Het zijn overigens niet alleen apps die je kan installeren, want de nieuwe afstandsbediening is ook voorzien van bewegingssensoren, waardoor de Apple TV ook uitermate geschikt is voor spelen van casual games. Deze mogelijkheden zijn het resultaat van het nieuwe tvOS besturingssysteem en de veranderingen onder de motorkap. De Apple TV draait namelijk op de Apple A8-soc met 2GB werkgeheugen, dezelfde chip stuurt ook de iPhone 6 aan en is uitermate krachtig.

Helaas zijn nog niet alle features beschikbaar, want de universele zoekfunctie via de virtuele assistent Siri werkt namelijk nog niet in het Nederland. Deze feature doorzoekt alle aanwezig diensten, zoals de iTunes Store en Netflix, en laat je de Apple TV bedienen door bijvoorbeeld te vragen wat iemand zei in een film, waarna de mediaspeler direct een stukje terugspoelt. De ondersteuning voor Siri volgt mogelijk op een later moment, want de afstandsbediening is wel uitgerust met de vereist microfoons.

De Apple TV (2015) wordt aangeboden met 32GB opslaggeheugen voor €179,- en er is ook een 64GB variant beschikbaar voor €229.

[sc:appletv ]

 

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*