.

Pedofielen gebruiken Instagram-hashtags om foto’s uit te wisselen

Socialmedia

Instagram is een van de populairste sociale netwerken ter wereld. Dagelijks delen vele miljoenen mensen hun kiekjes, maar het blijkt dat het netwerk met een enkele hashtag ook de deur openzet voor pedofielen. Een artikel van The Atlantic laat zien dat beelden van seksueel uitgebuite kinderen openlijk werden verhandeld als verzamelobjecten.

Hashtags worden misbruikt

De pedofielen plaatsen hashtags als #dropboxlinks om te laten zien dat ze foto’s bezitten om te delen, hoewel er ook varianten bestaan voor degenen die op zoek waren naar jongens, homo’s of een specifieke leeftijdsgroep. Gebruikers communiceerden onderling via privéberichten, waarin ze naar verluidt links deelden van Dropbox-mappen met seksueel getinte foto’s van kinderen. Er is onder gebruikers slechts één regel: jij deelt als eerste een foto.

Via The Next Web

Het probleem werd door Instagram bevestigd en sindsdien zijn een aantal hashtags geblokkeerd. “Kinderen en jongeren veilig houden op Instagram is enorm belangrijk voor ons”, aldus een woordvoerder van Instagram in een verklaring aan The Atlantic weten. “We staan geen inhoud toe die kinderen in gevaar brengt en we hebben de betreffende hashtags geblokkeerd.” Het platform zegt ook dat het technologie inzet om op een proactieve wijze naaktheid en uitbuiting van kinderen te detecteren wanneer het wordt geüpload, zodat er snel kan worden gehandeld.

Ontevreden met de reactie van Instagram, namen de tieners die het probleem aan het licht hebben gebracht het heft in eigen handen. Er werden duizenden memes geplaatst onder de door pedofielen gebruikte hashtags, waardoor het voor handelaren nagenoeg onmogelijk werd om andere gebruikers te vinden waarmee ze links konden ruilen. De hashtags lijken inmiddels volledig te zijn geblokkeerd, hoewel de accounts van bepaalde verdachte gebruikers nog steeds beschikbaar zijn. Velen proberen om hun activiteiten te verplaatsen naar andere diensten, zoals WhatsApp en Kik, en plaatsen daarvoor een link in hun bio. Andere gebruikers proberen hun voorraad te verkopen via PayPal of in ruil voor Bitcoins.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren