Patent toont Gear X met ingebouwde bloeddrukmeter

Smartwatches

Om je bloeddruk te controleren zal je normaal gesproken een manchet moeten dragen die je arm afknijpt totdat de bloedsomloop is gestopt en vervolgens langzaam leegloopt, waarbij het moment wordt gemeten. waarop de bloedsomloop voor het eerst wordt hervat en weer normaal wordt. Een nieuw patent van Samsung toont echter aan de bloeddruk in de toekomst ook eenvoudig zou kunnen worden getest met niets meer dan een Galaxy Gear smartwatch.

Samsung Galaxy Gear X

Op de afbeeldingen van het patent zien we dat Samsung gebruik zal maken van een lichtbron en een lichtontvanger om de bloedbaan van de gebruiker te analyseren. De smartwatch, die in de afbeeldingen de Gear X wordt genoemd, kan daarna op basis van de intensiteit van het ontvangen (verstrooide) licht de bloeddruk van de gebruiker op het scherm weergeven. De voordelen zijn overduidelijk, omdat je in principe op ieder moment van de dag je bloeddruk kan controleren zonder daarvoor een extern apparaat of accessoire te gebruiken.

Hoge bloeddruk is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten en hoe vroeger het wordt gedetecteerd, des te sneller er maatregelen kunnen worden genomen om schade te voorkomen. Het regelmatig controleren van je bloeddruk zal er daardoor voor zorgen dat hoge bloeddruk eerder wordt ontdekt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*