Nieuwe Motorola Moto 360 heeft beste scherm-behuizing verhouding

Smartwatches

De nieuwe Motorola Moto 360 wordt op 8 september naar alle waarschijnlijkheid aangekondigd, maar er is nog weinig wat we niet weten over de smartwatch. In de afgelopen weken bleek al dat het slimme horloge in twee verschillende formaten komt, dat er een Moto 360 Sport in ontwikkeling is en dat het ontwerp van de normale Moto 360 vrijwel onveranderd is gebleven.

Motorola Moto 360 opnieuw niet geheel rond

Dat zal voor veel geïnteresseerden een flinke tegenvaller zijn, want bij de introductie van de Moto 360 in 2014 waren veel mensen enthousiast over het ontwerp, maar teleurgesteld in het kleine zwarte balkje onder het scherm, waardoor het display niet geheel rond was. Volgens Motorola zitten er in het kleine balkje enkele sensoren verwerkt, waaronder een lichtsensor voor het automatisch aanpassen van de helderheid van het display, omdat er door de dunne bezel (rand om het scherm) geen plek meer was om deze in de behuizing te verwerken.

De foto’s van de nieuwe Moto 360 laten zien dat dit balkje dit jaar opnieuw aanwezig is, desondanks is Motorola van mening dat het ontwerp ten opzichte van de concurrentie ook de nodige voordelen biedt. De scherm-behuizing verhouding ligt namelijk aanzienlijk hoger in vergelijking met de concurrentie. Volgens een interne Motorola presentatie bedekt het scherm van de nieuwe Moto 360 maar liefst 71,7 procent van de voorkant, terwijl de concurrentie op dit vlak ver achterblijft.

motorola-moto-360

Maar is de scherm-behuizing verhouding belangrijk genoeg om het zwarte balkje opnieuw te gebruiken? Wij vragen ons het af en persoonlijk had ik met alle plezier een iets dikkere bezel gehad en een volledig rond scherm. De Apple Watch heeft bijvoorbeeld slechts een beeld-scherm verhouding van 49,1%, maar toch is het de beste verkopende smartwatch van dit moment.

Stoor jij je aan de zwarte balk en is dat reden genoeg om de Moto 360 niet te kopen? Laat het ons weten in de reacties.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*