.

Derde generatie Apple Watch komt in derde kwartaal met betere accuduur

Smartwatches

De derde generatie Apple Watch wordt naar verluidt in het derde kwartaal van 2017 geïntroduceerd en richt zich op het verbeteren van de accuduur en prestaties, zo claimt het Chinese Economic Daily News. Apple’s smartwatch zal worden geproduceerd door het Taiwanese Quanta, het bedrijf dat momenteel eveneens verantwoordelijk is voor de productie van de eerste en tweede generatie Apple Watch-modellen.

Apple Watch Series 3

Langere accuduur, betere prestaties

De krant baseert zijn informatie op anonieme bronnen die bekend zijn met de plannen van Quanta. Het verbeteren van de accuduur is de voornaamste taak voor Apple, maar naast de gebruikelijke prestatieverbeteringen, worden er niet veel grote wijzigingen verwachten. Quanta weigerde te reageren op de geruchten, maar noemde het rapport speculatief.

Gezien het feit dat er wordt er gesproken over een aankondiging in het derde kwartaal van het jaar, zou het kunnen zijn dat Apple plannen heeft om de Apple Watch Series 3 samen met de iPhone 8 te introduceren. Hoe serieus we de informatie moeten nemen is overigens nog maar de vraag, want de verwachting is dat het bedrijf in Cupertino zal kiezen voor een nieuw ontwerp, om onder andere ruimte te creëren voor geavanceerde sensoren die nog niet beschikbaar waren ten tijde van de lancering van de huidige modellen.

Mobiele connectiviteit

Het verbeteren van de accuduur wekt ook de suggestie dat Apple van plan om mobiele connectiviteit aan de volgende Apple Watch toe te voegen. Cellulaire ondersteuning zal ervoor dat de smartwatch kan worden gebruikt zonder dat je iPhone daarvoor in de buurt moet zijn. In 2016 verschenen er soortgelijke geruchten, echter zouden de plannen uiteindelijk zijn geschrapt vanwege de beperkte accuduur van de huidige chipsets. Een oplossing voor dit probleem zou de overstap naar micro-led-schermen zijn, die dunner en lichter zijn dan de huidige oled-schermen en tegelijkertijd een hogere helderheid en een uitgebreider kleurbereik hebben bieden.

Verder hebben verschillende door Apple ingediende patenten laten zien dat het bedrijf werkt aan een algoritme om de identiteit van een gebruiker te herkennen op basis van hartslag. Toekomstige Apple Watch-modellen krijgen mogelijk ook haptische feedback in de polsband om ruimte vrij te maken voor andere componenten en de behuizing af te slanken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren