Zo verleng je de accuduur van je Lumia 950 en Lumia 950 XL

Smartphones

De accuduur van de Microsoft Lumia 950 en Lumia 950 XL is momenteel nog altijd een van de grootste problemen volgens verschillende gebruikers, maar dat probleem zou voornamelijk worden veroorzaakt door het Windows 10 Mobile besturingssysteem in plaats van de hardware van beide vlaggenschepen. Uit het batterijgebruik van de Lumia 950 en 950 XL blijkt namelijk dat de Edge-browser de meeste energie verbruikt, hoewel dat natuurlijk ook niet als een complete verassing komt.

Lumia 950 en 950 XL accuduur

De Edge-browser van Windows 10 staat standaard echter ook ingesteld dat het in de achtergrond gegevens mag blijven opvragen, waardoor zware webpagina’s met bijvoorbeeld veel advertenties of andere elementen die automatisch data vernieuwen, een flinke invloed kunnen hebben op de accuduur van je Lumia 950 en 950 XL, zelfs wanneer je de Edge-browser niet actief gebruikt. Het is niet geheel duidelijk of dit probleem wordt veroorzaakt door een bug in de software of dat de browser (nog) niet voldoende is geoptimaliseerd.

Verschillende gebruikers maken melden dat de accuduur aanzienlijk langer is wanneer Edge niet langer in de achtergrond actief is. Gebruikers kunnen dit zelf eenvoudig uitproberen door de browser continu uit het multitaskmenu te verwijderen, het nadeel is dat de browser in dat geval ook niet in je werkgeheugen wordt opgeslagen, waardoor het soms langer kan duren voordat de app opnieuw is opgestart. Een andere mogelijkheid is om de Edge-browser niet langer actief te laten draaien in de achtergrond. Open daarvoor het instellingenmenu -> systeem -> batterijgebruik en klik op de Edge-browser -> selecteer details en kies voor de optie dat de app niet langer in de achtergrond mag draaien.

Mocht de accuduur van de Lumia 950 en Lumia 950 XL nog steeds tegenvallen, zorg er dan voor dat je de nieuwste versie van Windows 10 Mobile draait. De laatste updates verhelpen een groot aantal bugs, verbeteren de prestaties en verlengen de accuduur van alle beschikbaar Windows 10 Mobile smartphones.

Lumia 950 of 950 XL kopen?

Op moment van schrijven zijn de twee Windows 10 smartphones op voorraad bij de volgende webwinkels:Tele2Coolblue, Studentmobiel,Belsimpel, Bol.com en GSMwijzer. De webwinkels hanteren momenteel nog de adviesprijs van respectievelijk 599 en 699 euro. Daarnaast heeft T-Mobile ook nog een speciale aanbieding gelanceerd. Bij een 2-jarig abonnement voor €39,- per maand krijg je 6GB aan data, een onbeperkt aantal belminuten & sms’jes plus en een ‘gratis’ Lumia 950 of een Lumia 950 XL voor €40.- per maand.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*