.

Zo groot is de Samsung Galaxy Note 8

Smartphones

De Samsung Galaxy Note 8 wordt op 23 augustus aangekondigd, maar veel verrassingen hoeven we van het ontwerp in ieder geval niet te verwachten. In de afgelopen weken zijn er namelijk al verschillende renders van de Galaxy Note 8 verschenen, die naar verluidt gebaseerd zijn op de gelekte officiële schematische tekeningen van Samsung. Het ontwerp lijkt grotendeels een kopie te zijn van de Galaxy S8+, hoewel het scherm met zijn 6,3-inch een fractie groter is.

Samsung Galaxy Note 8-ontwerp

Forbes heeft van casemaker Ghostek nog enkele nieuwe renders ontvangen die het ontwerp van de Galaxy Note 8 vanuit alle hoeken toont. De meest opvallende verandering vinden we aan de achterzijde, want Samsung zal voor het eerst gebruik gaan maken van een dubbele camera. Eerder deze zomer onthulde het bedrijf al de ISOCELL Dual, een nieuwe cameramodule (12 megapixel) die vermoedelijk zijn debuut maakt in de Galaxy Note 8. De sensor zou het onder andere mogelijk maken om drie keer in te kunnen zoomen zonder kwaliteitsverlies, ook wel beter bekend als optische zoom. Verder zou de camera betere prestaties moeten leveren bij weinig licht.Het toestel beschikt ook nog steeds over een vingerafdrukscanner aan de achterzijde, echter kun je de Note 8 ook ontgrendelen met de irisscanner aan de voorkant. Daarnaast is er nog steeds een 3,5mm-koptelefoonaansluiting aanwezig en een usb c-poort voor het opladen van de accu en uitwisselen van data. De onderkant van de behuizing heeft bovendien een opening voor de meegeleverde S Pen.

Het Infinity Display is volgens de informatie van Ghostek 6,3-inch groot. We vermoeden dat het oledscherm qua specificaties identiek is aan het scherm van de Galaxy S8-serie. Dit betekent dat er opnieuw is gekozen voor een beeldverhouding van 18,5:9 en een resolutie van 2960 x 1440 pixels. Op het Chinese Weibo verscheen er een vergelijking tussen het 5,8-inch scherm van de iPhone 8 en het 6,3-inch scherm van de Galaxy Note 8. Onder de motorkap van de Europese variant zal Samsungs eigen Exynos 8895-soc zijn te vinden, andere regio’s mogen de Qualcomm Snapdragon 835 verwachten. De chipset wordt bijgestaan door 6GB aan werkgeheugen en 64GB of 128GB aan uitbreidbare opslagruimte. Uit de doos draait de Note 8 op Android 7.1 Nougat en Samsung zal ongetwijfeld enkele nieuwe functies hebben toegevoegd om het toestel te differentiëren van de Galaxy S8-serie. De capaciteit van de accu bedraagt 3300mAh en dat zal een accuduur opleveren die te vergelijken is met de Galaxy S8-serie.

In Europa wordt de Samsung Galaxy Note 8 waarschijnlijk in september gelanceerd voor een adviesprijs van 999 euro. Samsung gebruikte in de beginjaren van de Note-serie de IFA-beurs in Berlijn voor de aankondiging van het nieuwste model, maar omdat Apple naar verwachting de iPhone 8 in september gaat lanceren, wil het de grootste concurrent voor zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren