Xperia X Compact en Xperia XZ gespot op Sony’s website

Smartphones

Sony Xperia X CompactDe jaarlijkse elektronicabeurs IFA 2016 gaat begin september van start in Berlijn en zoals gebruikelijk verwachten we hier weer een groot aantal nieuwe Android-telefoons, waaronder twee high-end toestellen van Sony. Op de site van de Japanse fabrikant zijn door ons namelijk verwijzingen gevonden naar twee onaangekondigde smartphones; de Sony Xperia X Compact en de Xperia XZ.

Xperia X Compact en Xperia XZ

Het is aannemelijk dat de Sony Xperia XZ het toestel is dat we in de afgelopen weken op meerdere foto’s en renders hebben gezien, echter blijft het daar niet bij want telefoonlekker @evleaks publiceerde vandaag eveneens een foto van de Xperia X Compact. Het ontwerp van dit nieuwe model verschilt opnieuw weinig ten opzichte van de overige modellen uit de X-serie. Over de specificaties van beide toestellen is helaas nog geen concrete informatie beschikbaar.

Het ligt voor de hand dat de Xperia X Compact wordt voorzien van een kleiner scherm, waarschijnlijk rond de 4,6- of 4,7-inch met een resolutie van 1280 x 720 pixels. De Xperia X en XZ zullen ongetwijfeld worden aangedreven door de Snapdragon 820/821-soc van Qualcomm. Deze krachtpatser is onder de motorkap van vrijwel alle high-end Android-telefoons te vinden en dat zal met deze nieuwe modellen niet anders zijn.

Schermafbeelding 2016-08-25 om 14.54.32

Verder verwachten we dat de nieuwe modellen water- en stofdicht zijn en beschikken over een usb-c-poort. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op meer informatie over de Xperia X Compact en XZ, want Sony heeft vorige week al aangekondigd dat het op donderdag 1 september zijn nieuwe producten gaat onthullen. Onduidelijk is nog of het evenement via een livestream zal zijn te volgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*