Wat we tot nu toe weten over de HTC One M10

Smartphones

De HTC One M9 is helaas niet het succes geworden waarop het Taiwanese bedrijf had gehoopt en de alsmaar teruglopende verkoop van telefoons heeft HTC doen besluiten dat het een product nodig is dat nieuwe klanten kan aantrekken en oude kan terugbrengen. Het bedrijf neemt zijn eigen virtual reality headset, de HTC Vive, uiterst serieus, maar het hoopt dit jaar ook op de smartphone markt indruk te maken met de release van de HTC One M10.

HTC One M10 geruchten

Kan HTC met de One M10 klanten terugvinden? Wij hebben een aantal geruchten op een rij gezet die je een idee geven wat je later dit jaar van het volgende HTC-vlaggenschip mag verwachten. Tot op heden zijn er nog geen onderdelen gelekt, maar volgens telefoonlekker @evleaks lijkt het toestel veel op de One A9, die door velen werd gezien als een kopie van de iPhone 6/6s. Mocht je dus op zoek zijn naar een iPhone die op Android draait, dan kan de One M10 mogelijk een interessante optie worden. Onder het scherm is vermoedelijk ook een thuisknop geplaatst met een geïntegreerde vingerafdrukscanner.

Het scherm van de HTC One M10 zou opnieuw 5,1-inch groot zijn, maar de resolutie zou worden opgeschroefd naar 2560 x 1440 pixels en ook zou er ditmaal gekozen zijn voor een AMOLED-scherm met Gorilla Glass 4. Deze panelen worden ook door Samsung gebruikt en het grote voordeel van deze technologie is dat zwart ook echt zwart is, omdat er niet langer gebruik wordt gemaakt van een backlight. Onder de motorkap van de HTC One M10 vinden we de Snapdragon 820-soc van Qualcomm. Deze chipset beschikt over vier Kryo cores (2,2GHz) in combinatie met een Adreno 530-gpu en 4GB werkgeheugen (LPDDR4). Het toestel krijgt standaard 32GB opslaggeheugen dat door middel van een micro-sd-kaartje kan worden uitgebreid.

Aan de achterzijde zou er opnieuw een camera zijn te vinden met UltraPixel technologie. Deze technologie werd ook gebruikt voor de One M8, echter zorgde de lage resolutie ervoor dat er veel details verloren gingen. Vorig jaar besloot HTC de One M9 daarom uit de rusten met een traditionele sensor, hoewel de kwaliteit ook daarvan tegenviel. De 12MP Ultrapixel-camera van de HTC One M10 schiet foto’s met grotere pixels, waardoor de sensor beter moet presteren in donkere omstandigheden. Verder zou de camera beschikken over laser autofocus, een tweekleurige led-flitser en optische beeldstabilisatie. Selfies kunnen worden geschoten met een 4- of 5-megapixelfrontcam.

Verder zou de HTC One M10 zijn voorzien van een 3000mAh accu die dankzij de Quick Charge 3.0 technologie van Qualcomm in slechts 30 minuten voor 83% kan worden opgeladen. Helaas lijkt het nieuwe ontwerp ook te betekenen dat er niet langer ruimte is voor de BoomSound stereo-speakers aan de voorzijde.

De HTC One M10 wordt naar alle waarschijnlijkheid pas na het Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd. De HTC One M9 is momenteel al beschikbaar vanaf €449 of gratis bij een abonnement bij de volgende aanbieders:Studentmobiel.nl, Belsimpel.nl, Bol.com en Coolblue.

[sc:adsense-tekst ]

1 Reactie

  1. “die door velen werd gezien als een kopie van de iPhone 6/6s”
    Ik zie deze reactie wel eens, maar dan vraag ik mij af, heb je het wel goed bestudeerd, of praat je elkaar na.
    HTC heeft in 2013 met de M7 een prachtig design neergezet met o.a. aan de achterzijde twee horizontale lijnen. Destijds was alleen de iPhone 5 beschikbaar, die had dit niet. De iPhone 6 die ook deze lijnen heeft, kwam pas na de M7 in 2014 uit. Om, dan te stellen dat het een kopie is, getuigd niet diepgravende journalistiek.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*