Waarom de Nexus 5X en Nexus 6P niet draadloos kunnen worden opgeladen

Smartphones

Nexus 5XDe Nexus 4, Nexus 5 en Nexus 6 konden allemaal draadloos worden opgeladen en de verwachting was dat deze feature ook zijn weg zou vinden naar de nieuwe Nexus 5X en Nexus 6P. Maar niets is minder waar, want draadloos opladen is simpelweg niet beschikbaar op beide modellen. Wat is de reden waarom Google deze technologie niet heeft gebruikt voor zijn nieuwste Nexus-smartphones? Volgens het team dat verantwoordelijk is geweest voor de ontwikkeling van de Nexus 5X en Nexus 6P heeft dit te maken met de nieuwe features van beide producten.

Draadloos opladen Nexus 5X en Nexus 6P

Tijdens een Reddit AMA (Ask Me Anything) sessie legde het hoofd van Android ontwikkeling, Hiroshi Lockheimer, uit waarom het draadloos opladen van de Nexus 5X en Nexus 6P niet langer mogelijk is. Volgens Lockheimer is de belangrijkste reden de toevoeging van de USB-C-poort aan de onderzijde van beide toestellen. Deze technologie maakt het mogelijk om de enorme 3500mAh-accu van de Nexus 6P in slechts 97 minuten volledig op te laden. Krishna Kumar, Product Manager voor de Nexus 5X, voegde daar aan toe dat de Nexus 6P na 10 minuten laden alweer een accuduur heeft van 7 uur, en tot maximaal 4 uur op de Nexus 5X. Daarnaast zorgt de USB-C-poort ervoor dat gebruikers niet langer hoeven te kijken hoe ze de kabel in de poort stoppen, omdat beide kanten gelijk zijn aan elkaar.

Een andere reden waarom het draadloze opladen niet aanwezig is op de Nexus 5X en Nexus 6P heeft te maken met de afmetingen van de Nexus 5X en Nexus 6P (respectievelijk zijn ze 7,9mm en 7,3mm dik). Volgens het team zorgt de technologie voor een flinke toename qua dikte en komt het de dagelijkse gebruikerservaring daardoor niet ten goede.

Is het ontbreken van deze feature op de Nexus 5X of Nexus 6P reden genoeg voor jou om dit jaar geen Nexus-smartphone te kopen? Laat het ons weten in de reacties.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*