Waarom 3D Touch op de iPhone 6S en 6S Plus nog relatief beperkt is

Smartphones

De belangrijkste vernieuwing die Apple met de komst van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus introduceerde is natuurlijk het drukgevoelige 3D Touch touchscreen. Deze technologie maakt het mogelijk om bepaalde acties sneller uit te voeren door apps snelkoppelingen te geven en previews op te vragen van e-mails, foto’s of webpagina’s. Toch is de functionaliteit nog enigszins beperkt en lijkt er in potentie nog veel meer mogelijk te zijn, dan wat Apple er momenteel uithaalt.

iPhone 6S en 3D Touch

Ontwikkelaars hebben in de afgelopen weken al de broncode geanalyseerd van 3D Touch hoe de technologie in de praktijk werkt, terwijl anderen naar features hebben gekeken die ze in de toekomst kunnen verwerken in apps. Ontwikkelaar Victor Baro sprak met Medium over enkele nieuwe op 3D Touch-gebaseerde features, waarin hij uitlegt waarom de technologie vooralsnog redelijk beperkt is.

“Wij [ontwikkelaars] moeten er rekening mee houden dat 3D Touch alleen beschikbaar is op de iPhone 6S en 6S Plus, waardoor geen enkele actie mag worden uitgevoerd met alleen deze technologie. De gebruiker moet namelijk alle belangrijke features ook kunnen uitvoeren zonder 3D Touch, omdat niet elke apparaat beschikbaar over een drukgevoelig touchscreen, en daarom kan 3D Touch momenteel alleen worden ingezet om een extra niveau van interactie toe te voegen in plaats van een functie volledig te vervangen.”

Baro toonde ook enkele concepten die hem in staat stellen om visuele elementen op het scherm te veranderen, in en uit te zoomen op een foto of om een animatie te bedienen. Bekijk al zijn 3D Touch concept video’s op het YouTube-kanaal van Baro.

Daarnaast liet ontwikkelaar FlexMonkey onlangs ook al zien wat we in de toekomst mogelijk kunnen verwachten van 3D Touch op de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Zijn concept laat zien hoe een gebruiker filters kan toepassen op een foto door alleen druk uit te oefenenen op het scherm.

De verwachting is dan ook dat de iPhone 6S en 6S Plus pas het begin zijn en dat er in de nabije toekomst meer Apple apparaten worden uitgebracht met een soortgelijk scherm, waardoor de technologie ook belangrijkere features kan gaan vervangen. Zo bracht een analist deze week nog naar buiten dat er een kans van 50% is dat Apple de thuisknop op de iPhone 7 gaat verwijderen. Erg aannemelijk lijkt ons dat overigens nog niet, maar Apple heeft ons in het verleden wel vaker weten te verassen.

[sc:iphone6s6spluspreorder ]

 

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*