Vrijwel alle iPhone SE modellen tijdelijk uit voorraad leverbaar

Smartphones

Het is inmiddels twee en een halve maand na de lancering van de iPhone SE, en het is duidelijk dat het bedrijf nog steeds niet kan voldoen aan de vraag naar het 4-inch toestel. Apple CEO Tim Cook beloofde tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers beterschap, echter blijken de voorraadproblemen verre van opgelost te zijn.

iPhone SE

In de week van de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC zien we dat de levertijd in de Apple Store ongewijzigd is gebleven. Consumenten die besluiten de iPhone SE online te bestellen moeten rekening houden met een leverdatum van 1 tot en met 6 juli. Woon je dicht in de buurt van Haarlem, Amsterdam of Den Haag, dan hebben we beter nieuws want momenteel zijn alle kleuren en opslagconfiguraties beschikbaar voor ophalen op deze Apple Store-locaties.

Daarnaast is de iPhone SE in goud, zilver, spacegrijs en roségoud momenteel ook uit voorraad leverbaar bij de Nederlandse webwinkel Belsimpel.nl, waarbij alleen de 16GB-versie in spacegrijs nog een levertijd heeft van 5 tot 7 dagen. Bij de overige shops zijn alleen slechts bepaalde kleuren en opslagconfiguraties beschikbaar, zoals je in de onderstaande tabel kan zien.

Winkel Spacegrijs Zilver Roségoud Goud Prijs
Bol.com Voorradig Onbekend Voorradig Voorradig Vanaf €489,-
Coolblue Onbekend Onbekend Voorradig Voorradig Vanaf €489,-
Belsimpel.nl Voorradig Voorradig Voorradig Voorradig Vanaf €489,-
Mobiel.nl Eind juni Eind juni Voorradig (64GB) Voorradig (64GB) Vanaf €489,-
GSMWijzer Eind juni Eind juni Voorradig (64GB) Voorradig (64GB) Vanaf €489,-
Media Markt 2 weken+ 2 weken+ 2 weken+ Voorradig Vanaf €489,-
Typhone.nl Onbekend Onbekend Onbekend Onbekend Vanaf €489,-

Ook verkrijgbaar bij KPN, T-Mobile en Tele2 vanaf 32,00 per maand (24 maanden).

Apple heeft vraag onderschat

Eerder dit jaar brachten bonnen uit de toeleveringsketen van Apple naar buiten dat het bedrijf het aantal orders voor de iPhone SE flink had opgeschroefd, en dat er op korte termijn meer dan 5 miljoen toestellen zouden worden geproduceerd om aan de vraag te kunnen voldoen. Daar is vooralsnog weinig van te zien, want verschillende webwinkels konden bevestigen dat Apple nog steeds mondjesmaat toestellen uitlevert.

Apple zei eerder al te zijn verrast door de vraag van iPhone-gebruikers die een kleiner scherm prefereren, maar ook zouden er veel overstappers zijn van andere merken. Dat is niet geheel verwonderlijk, want met een adviesprijs van 489,00 euro is de iPhone SE de goedkoopste telefoon die Apple tot op heden heeft gemaakt, terwijl de hardware vrijwel niet verschilt in vergelijking met de huidige vlaggenschepen. “We zijn erg met de reactie die we tot op heden hebben gezien”, aldus Cook over de prestaties van de iPhone SE tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers in april. “Het is duidelijk dat er een behoefte is aan kleinere telefoons, veel meer dan we hadden verwacht, en dat is de reden waarom de voorraad nog altijd beperkt is.”


Als Amazon-Partner verdient TechTastic aan het kwalificeren van aankopen.

1 Reactie

  1. Yes, Spacegray 64GB bij Apple Store Amsterdam gehaald. Nu de bestelling bij de Mediamarkt cancelen 🙂

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren