Vraag naar Lumia 950 en Lumia 950 XL overtreft aanbod

Smartphones

De lancering van de Microsoft Lumia 950 en Lumia 950 XL is niet geheel vlekkeloos verlopen, maar het ziet er toch naar uit dat de nieuwe high-end toestellen met Windows 10 populairder zijn dan oorspronkelijk werd gedacht. In een blogpost onthulde Microsoft dat de Lumia 950 en Lumia 950 XL inmiddels wereldwijd beschikbaar zijn en dat de start zelfs zo sterk is dat de vraag het aanbod overtreft. Het bedrijf zegt er momenteel alles aan te doen om de vele winkels opnieuw te bevoorraden, hoewel beide modellen in Nederland bij vrijwel alle retailers uit voorraad leverbaar zijn.

Windows 10 goed van start

Microsoft had ook goed nieuws te melden over het Windows 10 besturingssysteem dat volgens de officiële cijfers op 200 miljoen apparaten is geïnstalleerd, inclusief de Xbox One consoles die zijn geüpdatet naar Windows 10. De groei van het Windows 10 marktaandeel heeft ook een positief effect op de Windows Store. Het aantal betaalde transacties van pc’s en tablets is verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Nieuwe klanten waren in december verantwoordelijk voor 60% van alle betaalde transacties en Windows 10 genereerde meer dan 4,5 keer zoveel omzet per apparaat, dan Windows 10.

Het bedrijf uit Redmond hoopt dat deze statistieken de interesse trekt van ontwikkelaars om universele Windows 10 apps te ontwikkelen voor pc’s, tablets, de Xbox One en smartphones.

Lumia 950 of 950 XL kopen?

Op moment van schrijven zijn de twee Windows 10 smartphones op voorraad bij de volgende webwinkels:Tele2Coolblue, Studentmobiel,Belsimpel, Bol.com en GSMwijzer. De webwinkels hanteren momenteel nog de adviesprijs van respectievelijk 599 en 699 euro. Daarnaast heeft T-Mobile ook nog een speciale aanbieding gelanceerd. Bij een 2-jarig abonnement voor €39,- per maand krijg je 6GB aan data, een onbeperkt aantal belminuten & sms’jes plus en een ‘gratis’ Lumia 950 of een Lumia 950 XL voor €40.- per maand.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*