Voorraadproblemen iPhone SE worden spoedig opgelost

Smartphones

De iPhone SE is sinds lancering slecht tot niet te verkrijgen en zoals Apple CEO Tim Cook eerder deze week al heeft aangegeven heeft dat alles te maken met de hoge vraag. Apple heeft simpelweg de interesse in de goedkopere 4-inch iPhone verkeerd ingeschat, maar volgens een nieuw gerucht behoren de voorraadproblemen binnenkort tot het verleden.

iPhone SE productie opgeschroefd

De site DigiTimes claimt dat Apple oorspronkelijk 3,5 miljoen tot 4 miljoen iPhone SE-chips had besteld bij leveranciers, maar vanwege de aanhoudende tekorten zou dit aantal nu zijn opgeschroefd naar meer dan 5 miljoen exemplaren. Waar de iPhone SE het beter dan verwacht doet, daar lijken de iPhone 6s en 6s Plus steeds verder terug te vallen. Volgens dezelfde site zou Apple namelijk het aantal orders hebben verlaagd als gevolg van een dalende verkoop.

Vorige week kondigde Apple aan dat het voor het eerst sinds de komst van de eerste iPhone in 2007 minder iPhones heeft verkocht ten opzichte van vorig jaar. Het totale aantal verscheepte iPhones daalde van 61,2 miljoen (Q1, 2015) naar 51,2 miljoen in het eerste kwartaal van 2016. Daarnaast verwacht het bedrijf dat de daling in het derde kwartaal zal doorzetten.

De introductie van de iPhone SE moet Apple helpen om de negatieve spiraal te doorbreken, hoewel daarbij moeten worden opgemerkt dat het apparaat een lagere gemiddelde verkoopprijs heeft en kleinere winstmarges. Volgens verschillende analisten breekt er voor Apple wat betreft de verkoop van iPhones simpelweg een moeilijke periode aan, hoewel de verkoopcijfers nog altijd zeer goed zijn te noemen.

Tim Cook zegt zich vooralsnog nergens zorgen om te maken en ziet nog altijd veel kansen in China en India, ondanks het feit dat Apple in China aanzienlijk minder iPhones verkocht ten opzichte van vorig jaar. Apple-analist Neil Cyber an Above Avalaon is van mening dat India niet het nieuwe China qua groeimogelijkheden. De Indiase overheid zou deze week daarnaast ook hebben besloten dat Apple geen iPhones, die refurbished zijn, mag importeren en verkopen, en de reguliere iPhones zijn simpelweg te duur voor het grote deel van de bevolking.

Cyber zegt dat Apple er verstandig aan doet om niet eens per twee jaar een “S” model op de markt te brengen, in plaats daarvan kan het bedrijf zich beter richten op features wat consumenten echt willen, zo concludeert hij.

De huidige situatie wat betreft de iPhone SE voorraad:

Winkel Spacegrijs Zilver Roségoud Goud Prijs
Bol.com Onbekend Direct leverbaar Direct leverbaar Onbekend Vanaf €489,-
Coolblue Onbekend Onbekend Direct leverbaar Onbekend Vanaf €489,-
Belsimpel.nl 5-7 dagen 5-7 dagen Direct leverbaar Direct leverbaar Vanaf €489,-
Mobiel.nl 5-10 dagen 5-10 dagen 5-10 dagen 5-10 dagen Vanaf €489,-
GSMWijzer 5-10 dagen 5-10 dagen 5-10 dagen 5-10 dagen Vanaf €489,-
Media Markt 9-10 dagen 9-10 dagen 9-10 dagen 9-10 dagen Vanaf €489,-
Typhone.nl Onbekend Onbekend Onbekend Onbekend Vanaf €489,-

 


Als Amazon-Partner verdient TechTastic aan het kwalificeren van aankopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren