.

Volgende Nokia-smartphone komt mogelijk op MWC 2017

Smartphones

Het Finse bedrijf HMD Global heeft inmiddels zijn eerste Nokia-smartphone met Android aangekondigd voor de Chinese markt, maar daar zal in 2017 niet bij blijven. Mogelijk kunnen we volgende maand al het volgende model verwachten, want het bedrijf maakte vandaag bekend dat Nokia aanwezig zal zijn op het Mobile World Congress in Barcelona.

Nokia

Presentatie op Mobile World Congress

Het Mobile World Congress start op 27 februari en eindigt op 2 maart. Op Facebook kondigde Nokia aan dat er op het MWC meer aankondigingen zullen volgen. HMD bevestigde niet of er een nieuwe Nokia-smartphone wordt aangekondigd, echter lijkt dat wel een aannemelijke optie te zijn.

Er gaan onder andere geruchten dat het eerste vlaggenschip van Nokia in Barcelona wordt geintroduceerd. Deze Android-telefoon wordt naar verluidt aangedreven door een Snapdragon 835-soc van Qualcomm en is voorzien van een oled-scherm dat aan beide zijkanten licht is gekromd. Mochten deze geruchten blijken te kloppen, dan is het nog maar de vraag of het toestel naar Europa komt. HMD maakte ten tijde van de Nokia 6 introductie in het persbericht duidelijk dat men zich in eerste instantie zal richten op de Chinese markt.

De Nokia 6 gaat in China op 19 januari in de verkoop bij Jingdong.com, een Chinese retailer die een vijf jarige overeenkomst zou hebben getekend om exclusief Nokia-smartphones te mogen verkopen in het land. Vooralsnog zijn er geen plannen om de mid-range smartphone naar andere regio’s te brengen, ondanks het feit dat er deze week een nieuwe variant van de Nokia 6 werd gespot met modelnummer TA-1003; het originele model kennen we als de TA-1000.

De Nokia 6 is een mid-range smartphone met een behuizing van aluminium. Het 5,5-inch lcd-scherm wordt afgedekt met 2.5D Gorilla Glass en heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Uit de doos draait de Nokia 6 op Android 7.0 Nougat en uit de video kunnen we opmaken dat de grafische interface behoorlijk is gewijzigd. Onder de motorkap vinden we de Snapdragon 430-soc van Qualcomm. Deze chipset beschikt over acht Cortex A53-cores (1,4GHz) en een Adreno 505-gpu. Verder is er 4GB lpdd4-geheugen en 64GB opslaggeheugen beschikbaar. De capaciteit van de accu bedraagt 3000mAh. Aan de achterzijde is er een 16-megapixelcamera met f/2.0-lens geplaatst, terwijl selfies kunnen worden geschoten met de 8-megapixelfrontcamera.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren