Vijf leuke 3D Touch apps en tweaks voor iPhone 6S en 6S Plus

Smartphones

Het drukgevoelige 3D Touch display is één van de belangrijkste nieuwe features van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. In tegenstelling tot het Force Touch scherm van de Apple Watch, kan het 3D Touch scherm onderscheid maken tussen een lichte, middelmatige en hard druk, waardoor je op een volledig nieuwe manier kan communiceren met apps en games. Apple heeft zelf al de nodige 3D Touch features toegevoegd aan de iPhone 6S en 6S Plus, waaronder de mogelijkheid om een preview te openen van een e-mail of link, maar ook kun je met de technologie een Live Photo tot leven wekken.

De technologie maakt gebruik van een extra laag capacitieve sensoren die in milliseconden op wijzigingen kan reageren op de afstand tussen het glas en het beeldscherm, waarna iOS reageert op de hoeveelheid druk die wordt uitgeoefend op het scherm. Bij het activeren van 3D Touch ontvang je ook onmiddellijk feedback door de Taptic Engine, zodat je weet dat je aan het doen bent. Apple is echter niet als enige bezig geweest met het ontwikkelingen van 3D Touch features voor de iPhone 6S en 6S Plus, want ontwikkelaars kunnen ook gebruik maken van de technologie. Wij hebben een aantal leuke apps en tweaks voor je op een rij gezet die gebruik maken van het drukgevoelige scherm.

3D Touch-apps voor de iPhone 6S en 6S Plus

TouchScale
TouchScale is een project van ontwikkelaar Asher Trockman en de app kan in tegenstelling tot andere digitale 3D Touch weegschalen niet worden verbannen door Apple. De reden is vrij eenvoudig, want TouchScale is een web-app en daardoor heeft Apple er simpelweg geen zeggenschap over. Gebruikers kunnen TouchScale gebruiken om objecten tot 337 gram te wegen, zoals bijvoorbeeld een appel.

Shazam
Ben je dol op het ontdekken van muziek, maar weet je niet altijd exact om welke artiest of nummer het gaat, dan biedt Shazam uitkomst. Je kan de dienst namelijk naar een nummer laten luisteren, waarna het in vrijwel alle gevallen de juiste informatie over de afgespeelde muziek weergeeft. Op oudere iPhones werkt dit een stuk omslachtiger, omdat je eerst de app moet starten en moet wachten totdat alles is geladen. Op de iPhone 6S en 6S Plus kun je met een 3D Touch snelkoppeling direct Shazam laten luisteren naar muziek.

Dropbox
De Dropbox-app heeft ook een kleine update gekregen voor iPhone 6S en 6S Plus gebruikers. De app toont nu een preview van een foto wanneer je op een thumbnail drukt in een map. Verder zijn er via het app-icoon snelkoppelingen beschikbaar voor het bekijken van onlangs toegevoegde bestanden, offline bestanden, de mogelijkheid om een foto te uploaden en zoeken.

3D Touch Blur
Bij het activeren van 3D Touch op de iPhone 6S en 6S Plus wordt de achtergrond van iOS automatisch geblurred, zodat het contextmenu nadrukkelijker wordt weergegeven. Het zorgt echter ook voor een kleine vertraging en met de Cydia tweak (jailbreak) kun je de kleine pauze en de geblurde achtergrond verwijderen.

Badland
Badland is een unieke game, maar de ontwikkelaars hebben recentelijk ook 3D Touch ondersteuning toegevoegd voor de iPhone 6S en 6S Plus. Door harder op het scherm van de iPhone te drukken, kun je de snelheid van het personage aanpassen. Daarnaast is het ook mogelijk om objecten in de editor te creëren die gesloopt of verwijderd kunnen worden met een 3D Touch aanraking.

[sc:iphone6s6spluspreorder ]

 

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*