Update voor Lumia 950 en 950 XL verbetert prestaties van camera

Smartphones

De Microsoft Lumia 950 en Lumia 950 XL zijn sinds kort te koop in Nederland en beide toestellen draaien uit de doos op het nieuwe Windows 10 Mobile besturingssysteem. Sinds de lancering heeft het bedrijf ook de eerste firmware-update vrijgegeven voor de Lumia 950 en 950 XL.

Lumia 950 en 950 XL-update

De update voor beide toestellen werd eerder deze week al uitgebracht, echter was het destijds niet geheel duidelijk welke veranderingen er zijn doorgevoerd. Inmiddels heeft Microsoft alsnog informatie naar buiten gebracht over de update, die zich voornamelijk richt op het verhelpen van de aanwezig bugs.

Gebruikers van de Lumia 950 en 950 XL klaagden na de lancering van beide toestellen over het grote aantal bugs van Windows 10 Mobile. De nieuwe update lost gelukkig een groot aantal problemen en bugs op. Microsoft brengt de update voor de Lumia 950 en 950 XL gefaseerd uit, maar het merendeel van de gebruikers lijkt de update al te hebben ontvangen.

De firmwareversie 01078.00027.15506.020xx is exclusief beschikbaar voor de Lumia 950 en 950 XL. De recente uitgebrachte Lumia 550 moet deze update nog ontvangen, maar de verwachting is dat deze update in de komende weken wordt uitgebracht.

Volgens Microsoft focust de update zich op het verbeteren van de prestaties en de stabiliteit van de twee smartphones. Andere verbeteringen richten zich op de prestaties van het micro-sd-slot en de automatische helderheid van het scherm. Dit betekent dat de Lumia 950 en 950 XL de helderheid van het scherm op een geoptimaliseerde manier aanpassen, wat mogelijk ook een positief effect zal hebben op de accuduur.

Daarnaast is ook de camera-app onder handen genomen en is er een bug geplet dat ervoor zorgde dat er veel ruis zichtbaar was op foto’s die bij weinig licht zijn geschoten. Een ander probleem, waarbij er soms strepen waren te zien tijdens het afspelen van een 4k video, is ook verholpen.

In de nabije toekomst kunnen we naar alle waarschijnlijkheid nog meer updates verwachten. “We brengen continu updates uit voor Windows 10, zorg er dus voor dat je de update notificaties volgt die verschijnen op je telefoon”, aldus Microsoft. Om te controleren of de update al beschikbaar is voor jouw Lumia 950 of 950 XL open je het instellingenmenu -> update en beveiliging -> telefoon update -> controleer op updates.

Lumia 950 of 950 XL kopen?

Op moment van schrijven zijn de twee Windows 10 smartphones op voorraad bij de volgende webwinkels:Tele2Coolblue, Studentmobiel,Belsimpel, Bol.com en GSMwijzer. De webwinkels hanteren momenteel nog de adviesprijs van respectievelijk 599 en 699 euro. Daarnaast heeft T-Mobile ook nog een speciale aanbieding gelanceerd. Bij een 2-jarig abonnement voor €39,- per maand krijg je 6GB aan data, een onbeperkt aantal belminuten & sms’jes plus en een ‘gratis’ Lumia 950 of een Lumia 950 XL voor €40.- per maand.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*