Uitrol Android 8.0 Oreo voor Samsung Galaxy S8 en S8+ gestart

Smartphones

Samsung is begonnen met de uitrol van Android 8.0 Oreo voor de in 2017 uitgebrachte Galaxy S8 en S8+. Het bedrijf heeft de update vooralsnog alleen beschikbaar gemaakt voor gebruikers die hebben deelgenomen aan het bètaprogramma. Onduidelijk is nog wanneer Oreo voor reguliere Galaxy S8-gebruikers verschijnt, maar we verwachten dat dit binnen enkele weken zal gebeuren.

Oreo voor Galaxy S8 en S8+

We vermoeden dat Samsung hiermee wil voorkomen dat een potentiële bug een negatief effect kan hebben op een grote groep gebruikers. De update met het buildnummer FXXU1CRAP is 487MB groot, echter zal de uiteindelijke update voor gebruikers die niet hebben deelgenomen aanzienlijk groter zijn. Vorige week toonde Samsung al verschillende nieuwe functies die het heeft toegevoegd aan Samsung Experience 9.0, de grafische schil van het bedrijf.

De Android 8.0-update voor de Galaxy S8 en S8+ introduceert een aantal aanpasbare snelkoppelingen voor het toestenbord, waarmee je bepaalde taken sneller kan uitvoeren. Verder zijn er honderden nieuwe emoji, GIF’s en stickers toegevoegd om je berichten op te leuken. Op het overzichtsscherm van Bixby kan achtergrondmuziek worden afgespeeld en kleuren worden weergegeven die overeenkomen met het weer buiten. Daarnaast is er een nieuwe kleurlensfunctie (Color Lens), een geoptimaliseerde Finder-app, Dual Messenger om twee accounts voor dezelfde berichtenapp te gebruiken en is de functionaliteit van Samsung DeX uitgebreid.

Android 8.0 voor de Galaxy S8 en S8+ introduceert bovendien alle nieuwe functies die Google aan het besturingssysteem heeft toegevoegd, inclusie een picture-in-picture-modus, meldingsstipjes, verbeterde notificaties en automatisch aanvullen. Het is de bedoeling dat Android 8.0 Oreo op een later moment ook voor de Galaxy S7-serie en Galaxy Tab S3 verschijnt, terwijl de Galaxy S6-serie zeer waarschijnlijk zal blijven steken op Android 7.0 Nougat.

Nog niet in het bezit van een Galaxy S8 of S8+? Wanneer je één van de drie Samsung-smartphones aanschaft, dan ontvang je 100 euro extra inruilkorting. Hoe kom je hiervoor in aanmerking? Koop de Galaxy S8, S8 of Note 8 bij een van de volgende aanbieders: SamsungMediaMarktBol.comWehkampCoolblueT-MobileTele2Vodafone en KPN. Lever daarna je oude telefoon in bij Samsung en ga naar het online aanmeldformulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*