.

Surface Phone met x86-ondersteuning stap dichterbij

Besturingssystemen Smartphones

Er gaan al sinds eind 2015 geruchten dat Microsoft werkt aan een Surface Phone met ondersteuning voor volwaardige x86-apps. Het is nog onbekend of de Surface Phone daadwerkelijk in ontwikkeling is, maar het bedrijf uit Redmond onthulde vandaag wel dat komt met een variant van Windows 10 die draait op ARM-chips en x86-apps kan draaien via emulatie.

Surface Phone

Ondersteuning voor x86

Microsoft en Qualcomm kondigden op WinHEC aan dat Windows 10-apparaten met een ARM-soc in de toekomst ook x86-apps kunnen draaien. Dit maakt het onder andere mogelijk om volwaardige desktop applicaties te draaien op een mobiel apparaat, waardoor je smartphone kan worden ingezet als een regulier werkstation.

De technologie werd door Microsoft getoond met een demo van een x86-versie van Windows 10 draaiend op een Snapdragon 820-soc. In de onderstaande video is te zien dat de op ARM-gebaseerde chipset zonder problemen applicaties als Photoshop kan draaien. De Snapdragon 820 is momenteel te vinden onder de motorkap van de HP Elite X3 en Alcatel Idol 4S, maar het is onwaarschijnlijk dat deze variant van Windows 10 voor deze apparaten zal worden uitgebracht.

Volgens Qualcomm zullen de volgende generatie processors pas ondersteuning bieden voor de volledig versie van Windows 10, wat suggereert dat Snapdragon 820 momenteel alleen wordt gebruikt om de software te testen. Beide bedrijven claimen dat het draaien van de nieuwe Windows 10-versie geen invloed heeft op de prestaties en accuduur. Het emuleren van x86-apps werkt namelijk alleen in combinatie met Continuum. Dit systeem maakt het mogelijk om Windows 10 in combinatie met het Display Dock te gebruiken als desktop.

Microsoft richt zich met de nieuwe variant van Windows 10 eerst op laptops, maar het ligt voor de hand dat toekomstige Windows-telefoons gebruik zullen maken van dezelfde functionaliteit. De eerste laptops met een Snapdragon 835-soc en de ARM-versie van Windows 10 worden in 2017 verwacht. Eerdere geruchten hebben gesuggereerd dat de Surface Phone ook wordt aangedreven door de Snapdragon 835. Microsofts volgende vlaggenschip zou echter pas in het najaar van volgend jaar verschijnen, waardoor Microsoft en Qualcomm nog voldoende tijd hebben om de ondersteuning te verfijnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren