Specificaties van de Huawei P9, P9 Max en P9 Lite gelekt?

Smartphones

De Huawei P9 wordt volgende maand officieel aangekondigd, maar zoals eerder al kon lezen werkt Huawei daarnaast ook nog aan de grotere P9 Max en de P9 Lite. Het drietal wordt vermoedelijk gezamenlijk aangekondigd, echter was er tot vandaag nog relatief weinig informatie beschikbaar over de exacte specificaties van de Android smartphones.

Huawei line-up

De site Opposmart, een webshop die Chinese smartphones exporteert naar Europa en de Verenigde Staten, heeft vandaag de vermeende specificaties en prijzen van de Huawei P9, Huawei P9 Lite en de Huawei P9 max gepubliceerd. Volgens de site gaat de Huawei P9 $499 kosten, de P9 Max $699 en de P9 Lite zou al te verkrijgen zijn voor $299. Het is nog onduidelijk wat de toestellen in Nederland gaat kosten, maar het zal ons niks verbazen wanneer dit ook de bedragen zijn in euro’s.

Huawei P9

De reguliere Huawei P9 beschikt naar verluidt over een 5,2-inch scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Onder de motorkap zou de Kirin 950-soc zijn te vinden. Dit is een 64-bit big.LITTLE chipset met vier Cortex A72-cores en vier zuinige Cortex A53-cores. De chipset wordt bijgestaan door een ARM Mali-T880-gpu met 4-cores, 3GB LPDDR4-geheugen en 32GB opslaggeheugen dat door middel van een micro-sd-kaartje kan worden uitgebreid. Aan de achterzijde vinden we twee 12-megapixelcamera’s met optische beeldstabilisatie en een laser autofocus. De verdere specificaties bestaan uit een 5-megapixelfrontcam, een 3000mAh-accu en de Huawei P9 draait op Android 6.0 Marshmallow met de EMUI interface.

Huawei P9 Max

Het volgende toestel uit de line-up is de Huawei P9 Max. Deze phablet is voorzien van een 6,2-inch scherm met opnieuw een 1080p-resolutie. Het toestel wordt aangedreven door de snellere Kirin 955-soc met 4GB LPDDR4-geheugen en 64GB aan opslaggeheugen. Ook dit model beschikt over twee 12-megapixelcamera’s met optische beeldstabilisatie, echter kunnen selfies worden geschoten in 8-megapixels. Opmerkelijk genoeg wordt er in het overzicht met specificaties gesproken over een 3000mAh-accu en dat lijkt enigszins aan de kleine kant voor een toestel met een 6,2-inch scherm. Het is daarom vermoedelijk ook verstandig om alles met gebruikelijke korreltje zout tot je te nemen.

Huawei P9 Lite

De Huawei P9 wordt het goedkoopste model en heeft een 5-inch 1080p scherm en een Snapdragon 650-soc van Qualcomm. Daarnaast beschikt de P9 lite over 2GB aan werkgeheugen, 16GB opslaggeheugen, een 2500mAh accu, twee 12-megapixelcamera’s (achter) en een 5-megapixelfontcam.

Wanneer de Huawei P9, Huawei P9 Max en Huawei P9 Lite in de winkels liggen is op moment van schrijven nog onduidelijk.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*