Vermeende specificaties HTC U Play (Alpine) en U Ultra (Ocean Note) gepubliceerd

Smartphones

De verwachting is dat HTC op 12 januari drie nieuwe Android-smartphones gaat onthullen en het lijkt erop dat de specificaties van in ieder geval twee toestellen zijn gelekt. Volgens de Chinese Weibo-gebruiker @upleaks wordt de HTC U Ultra (Ocean Note) een high-end model, terwijl de HTC U Play (Alpine) in de mid-range categorie valt.

HTC U-serie

Specificaties HTC U Ultra (Ocean Note)

De HTC U Ultra wordt naar verluidt voorzien van een 6-inch scherm met een qhd-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Onder de motorkap vinden we de nieuwe Snapdragon 835-soc van Qualcomm in combinatie met 4GB lpddr4-geheugen en 64GB opslaggeheugen. De capaciteit van de accu bedraagt 4000mAh en aan de achterzijde is een vingerafdrukscanner geplaatst.

Update: nieuwe foto’s laten zien dat de HTC U Ultra niet beschikt over een vingerafdrukscanner en dubbele camera aan de achterzijde. Verder blijkt dat er geen 3,5mm-koptelefoonaansluiting aanwezig is. Gezien het feit dat de foto’s niet overeenkomen met de informatie van de Weibo-gebruiker, is het aannemelijk dat de overige informatie mogelijk eveneens incorrect is.

De Snapdragon 835 maakt gebruik van een big.LITTLE-opstelling, waarbij vier krachtige cores worden gecombineerd met vier zuinige cores. De vier krachtige Kryo 280-cores hebben een maximale klokfrequentie van 2,4GHz en 2MB L2-cache en moeten bij taken als vr en webbrowsen ongeveer 20 procent beter presteren; de vier zuinige cores draaien op maximaal 1,9GHz met 1MB L2-cache. De Symphony System Manager is verantwoordelijk voor de verdeling van de workload en de zuinige cores zouden 80 procent van de tijd zijn ingeschakeld. Qualcomm heeft ditmaal gekozen voor semi-custom-cores die vermoedelijk zijn gebaseerd op het ontwerp van de ARM A73-core.

HTC heeft gekozen voor een dubbele camera aan de achterkant, die bestaat uit een 24-megapixelsensor en een 13-megapixelsensor. Het is nog onbekend wat de nieuwe cameramodule voor extra’s heeft te bieden. Selfies kunnen worden geschoten met een 16-megapixelfrontcam.

Specificaties HTC U Play (Alpine)

Daarnaast verwachten we deze dat de HTC U Play wordt geïntroduceerd als een betaalbare mid-range smartphone. Het scherm van de U Play heeft een diagonaal van 5,2-inch en een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De chipset is een MediaTek MT6755 met acht Cortex A53-cores (2GHz) en een ARM Mali-T860 MP2-gpu in combinatie met 3GB lpddr3-geheugen en 32GB opslaggeheugen. De accu heeft een capaciteit van 2500mAh en daarnaast beschikt de HTC U Play over een vingerafdrukscanner.

Het is nog onbekend of en wanneer de HTC U Ultra en U Play op de markt worden gebracht in Europa.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*