Sony Xperia Z4 gecertificeerd voor Japanse providers

Smartphones

In de voorgaande jaren kondigde Sony tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas vaak altijd wel 1 nieuwe Xperia smartphone aan, maar dit jaar lijkt het Japanse bedrijf al zijn high-end producten te bewaren voor het Mobile World Congress dat begin maart in Barcelona plaatsvindt. Een van de nieuwe modellen lijkt de Xperia Z4 te gaan worden, want het nog onaangekondigde toestel is in thuisland al gecertificeerd voor de Japanse providers NTT DoCoMo, KDDI en SoftBank.

Sony Xperia Z4

De drie varianten van de Xperia Z4 ondersteunen allen LTE/4G, inclusief VoLTE, een nieuwe technologie voor hogere belkwaliteit, echter zijn er in Nederland vooralsnog geen providers die de technologie ondersteunen. Er zijn al wel wat kleinschalige testen gaande en mogelijk gaan KPN en Vodafone later dit jaar nog ondersteuning bieden voor VoLTE. Daarnaast tonen de documenten dat de Xperia Z4 overweg kan met WiFi 802.11 a/b/g/n/ac netwerken.

[sc:adsense-tekst ]

Het nieuwe vlaggenschip van Sony zal vermoedelijk veel op zijn voorganger lijken en over dezelfde kenmerken beschikken, zoals een waterbestendige behuizing van aluminium, een 5,2-inch Triluminos scherm en een eigen software interface. Onder de motorkap verwachten we een Snapdragon 810-soc van Qualcomm in combinatie met een Adreno 430-gpu, 3GB werkgeheugen en een LTE (Cat.9) modem voor snelheden tot 450Mbps.

Daarnaast schijnt Sony ook nog te werken aan de Xperia Z4 Compact en de Xperia Z4 Ultra, beide smartphones beschikken naar verluidt ook over de Snapdragon 810-soc, maar richten zich op een volledig andere markt. De Z4 Ultra krijgt als we de geruchten mogen geloven een 6,44-inch scherm met een quad-hd resolutie (2560 x 1440 pixels), terwijl de Z4 Compact mogelijk wordt voorzien van een 4,7-inch scherm met een 720p of 1080p resolutie.

Verder verwachten we dat de Xperia Z4 en Xperia Z4 Compact op de achterkant is uitgerust met een nieuwe 20,7-megapixel sensor en een 5-megapixel selfie camera op de voorzijde. De Xperia Z4 Ultra beschikt volgens de geruchten over een 16-megapixel camera plus en een 3500mAh of 4000mAh accu.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*