Scherm van Samsung Galaxy Note 7 maakt grote indruk

Smartphones

Het scherm van de Galaxy S7 en S7 Edge was al subliem te noemen, maar in de afgelopen zes maanden heeft Samsung de kwaliteit nog verder weten op te schroeven en de Galaxy Note 7 profiteert hier optimaal van. Volgens de experts van DisplayMate was het amoledscherm van de Galaxy S7-serie het beste wat er tot op heden op de markt voor smartphones beschikbaar was, echter breekt het scherm van de Galaxy Note 7 opnieuw alle bestaande records.

Samsung Galaxy Note 7 scherm

Uit de test blijkt dat het gekromde amoledscherm van de Galaxy Note 7 op alle vlakken beter presteert dan de concurrentie. DisplayMate ontdekte dat het scherm een maximale helderheid kan bereiken van maar liefst 1048 nits, een waarde die we nog nooit op een smartphone hebben gezien. Tot op heden was het record in handen van de Galaxy S7 Edge, met een helderheid van 855 nits. Naast de indrukwekkende helderheid oogst het nieuwe scherm ook lof voor het brede kleurbereik, de hoogste contrast ratio in omgevingslicht, laagste schermreflectie en de kleinste helderheid variatie.

Het scherm van de Samsung Galaxy Note 7 heeft verschillende modi gekregen om de kleurweergave aan te passen: Adaptive Display, AMOLED Cinema, AMOLED Photo en de Basic Screen Mode. Daarnaast is de Note 7 ook de eerste smartphone ter wereld die hdr-video’s kan afspelen. Een andere ontdekking van DisplayMate is dat de Note 7 is uitgerust met twee lichtsensoren, één aan de voorkant en andere aan de achterkant van het apparaat. Dit zorgt ervoor dat de adaptieve helderheid van het scherm betrouwbaarder werkt.

Verder heeft Samsung een nachtmodus toegevoegd waardoor je ’s avonds minder last krijgt van het felle blauw licht dat het scherm overdag produceert. DisplayMate is eveneens lovend over het gebruik van het sterkere Gorilla Glass 5 waarmee het paneel tegen krassen en vallen wordt beschermd, en de nieuwe features van de Always On Display-modus. De volledige test van Display Mote kan hier worden bekeken.

Winkel Levering Prijs Meer informatie
Tele2 9 september €36 per/mnd Bekijken
Samsung Nederland 9 september €849,- Bekijken
Bol.com 9 september €849,- Bekijken
Media Markt 9 september €849,- Bekijken
Coolblue.nl 9 september €849,- Bekijken
Mobiel.nl 9 september €849,- Bekijken
GSMWijzer.nl 9 september €849,- Bekijken
Belsimpel.nl 9 september €849,- Bekijken

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*