.

Samsung werkt aan drukgevoelig oled-scherm voor Galaxy S8 en iPhone 8

Smartphones

De Samsung Galaxsy S8 en S8+ worden waarschijnlijk uitgerust met een drukgevoelig scherm dat qua functionaliteit is te vergelijking met de Force Touch-technologie van Apple. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou de technologie willen gebruiken voor de nieuwe virtuele thuis-knop aan de onderkant van het scherm, terwijl de vingerafdrukscanner wordt verplaatst naar de achterzijde van de Galaxy S8.

Drukgevoelige schermen

Voor iPhone 8 en Galaxy S8

Volgens The Investor hebben bronnen uit de industrie onthuld dat Samsung Display, de divisie die verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de oled-schermen, momenteel werkt aan een drukgevoelig oled-scherm voor de iPhone 8. De verwachting is dat de aankomende iPhone de eerste smartphone van Apple wordt met een oled-scherm. Het betekent ook dat Samsung Display de drukgevoelige sensor in het scherm moet integreren.

“De nieuwste technologie biedt een hogere gevoeligheid en een breder scala van drukgevoelige niveaus ten opzichte van de oplossing die in 2015 werd gebruikt voor de Huawei P9”, aldus een anonieme bron die sprak met The Investor. Samsung zou de technologie vorige maand tijdens het Mobile World Congress in Barcelona hebben getoond aan een select aantal partners. De bron verwacht dat de demonstratie een indicatie is dat de technologie op korte termijn ook zal worden gebruikt door Samsung en andere fabrikanten.

Samsungs nieuwe vlaggenschepen, de Galaxy S8 en S8+, maken naar verluidt gedeeltelijk gebruik van de technologie voor de virtuele knop aan de onderkant van het scherm. De vingerafdrukscanner die eerder nog was geïntegreerd in de fysieke thuis-knop is naar de achterkant verplaatst, naast de lens van de camera. De Huawei P9 werd vorig jaar eveneens voorzien van een drukgevoelig oled-scherm van Samsung, maar het bedrijf heeft de technologie tot op heden niet ingezet voor zijn eigen producten.

De drukgevoelige schermen, beter bekend als 3D Touch of Force Touch, maken het mogelijk om de hoeveelheid druk die wordt uitgeoefend op het scherm te meten, waardoor gebruikers in staat zijn om bepaalde functies, zoals het openen van een snelmenu of het verplaatsen van de cursor, sneller uit te voeren. Apple introduceerde de technologie in 2015 met de iPhone 6s en 6s Plus.

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ worden op 28 april wereldwijd gelanceerd, een maand na de onthulling op 29 maart in New York en Londen. Volgens een recent gerucht krijgt de Galaxy S8 een adviesprijs van 799 euro; de Galaxy S8+ zou 899 euro moeten kosten. Het is inmiddels mogelijk om je vrijblijvend in te schrijven op de site van Tele2, waarna je automatisch een notificatie ontvangt wanneer het tweetal in Nederland beschikbaar is voor pre-order.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren