Samsung laat gebruikers Bixby-knop op Galaxy S8, S8+ en Note 8 uitschakelen

Smartphones

Samsung heeft een update ontwikkeld voor zijn virtuele assistent Bixby, waarmee het mogelijk wordt om de Bixby-knop uit te schakelen op de Galaxy S8, Galaxy S8+ en Galaxy Note 8. Het bedrijf lijkt daarmee te luisteren naar de feedback van zijn gebruikers, die klaagden over het per ongeluk activeren van Bixby op hun apparaten, omdat de knop vlak onder de volumeknoppen is geplaatst.

Bixby-knop uitschakelen

Een update voor Bixby voegt een knop toe aan de bovenkant van startscherm, waarmee de functionaliteit kan worden uitgezet. Door op het tandwielicoon te klikken, verdwijnt de knop. Bixby kan nog worden geopend door naar links te vegen op het thuisscherm, echter kan ook deze functie worden uitgeschakeld in het menu waar je widgets kan toevoegen en het startscherm kan wijzigen.

Volgens SamMobile zijn gebruikers van de Galaxy S8, S8+ of Note 8 versie 2.0.03.3 nodig om de Bixby-knop uit te kunnen schakelen. Bovendien moeten zij ingelogd zijn. Verschillende gebruikers maken melding dat de optie zichtbaar, maar dat het op dit moment nog niets doet.

Het is helaas ook niet mogelijk om de Bixby-knop op de Galaxy S8, S8+ of Note 8 te herprogrammeren om een andere app te openen of een bepaalde functie uit te voeren. Na het inschakelen van de optie, zal de knop simpelweg geen functionaliteit meer hebben. In de Play Store zijn er apps geweest om de Bixby-knop te herprogrammeren, echter werkten deze oplossingen niet langer na een software-update van Samsung.

Nog niet in het bezit van een Galaxy S8 of S8 Plus? Beide modellen zijn deze week 18% goedkoper bij MediaMarkt.

Winkel Levertijd Kleuren Prijs
MediaMarkt Direct Zwart/Goud €844
Samsung Direct Zwart/Goud €949
Bol.com Direct Zwart/Goud €949
Wehkamp Direct Zwart/Goud €949
Coolblue Direct Zwart/Goud €949

Winkel Levering Prijs Abonnement Meer informatie
Belsimpel.nl Direct Vanaf €49,- per maand 100 Bel/SMS + 5GB Bekijken
Mobiel.nl Direct Vanaf €52,- per maand  100 Bel/SMS + 5GB Bekijken
Tele2 Direct Vanaf €49,- per maand 100 Bel/SMS + 10GB Bekijken
T-Mobile Direct Vanaf €57,50 per maand Onbeperkt + 5GB Bekijken
GSMWijzer Direct Vanaf €51,- per maand Onbeperkt + 5GB Bekijken
Vodafone Direct Vanaf €58,50 per maand Onbeperkt + 5GB Bekijken
KPN Direct Vanaf €59,50 per maand Onbeperkt + 5GB Bekijken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*