.

Foto toont Samsung Galaxy S9 met smalle onderste bezel

Smartphones

Op Reddit verscheen er dit weekend een foto waarop de Samsung Galaxy S9 of S9+ zou zijn te zien. De foto is niet haarscherp en ook blijft het onduidelijk wie de daadwerkelijke bron is, desalniettemin lijkt het lek wel een gerucht te bevestigen over de bezels van de nieuwe modellen.

Kleinere bezel Galaxy S9

Er wordt al enige tijd gesuggereerd dat Samsung de onderste bezel van de Galaxy S9 en S9+ zou hebben afgeslankt in vergelijking met de bestaande Galaxy S8-serie. Verder zien we dat er aan de Bixby-knop nog steeds onder de volumeknoppen aan de linkerzijde is te vinden. Het scherm toont het traditionele introductiescherm van de Samsung Experience-software. De verwachting is dat de Galaxy S9 wordt voorzien van een 5,8-inch scherm, terwijl het scherm van de S9+ 6,2-inch groot zou zijn. In beide gevallen gaat het om een oled-scherm met een resolutie van 2960 x 1440 pixels en een beeldverhouding van 18,5:9.

Samsung Galaxy S9

Onder de motorkap van het tweetal zal de Qualcomm Snapdragon 845 of Exynos 9810 van Samsung zijn te vinden. In Europa zal er op basis van voorgaande jaren worden gekozen voor de Exynos-soc. De nieuwe chip wordt afgelopen week officieel onthuld door Samsung en richt zich op sterk verbeterde prestaties en enkele nieuwe functies zoals out-of-focus-fotografie, tot 120fps video-opnames in 4K en betere stabilisatie bij het vastleggen van foto’s en video’s.

De Exynos 9810 heeft ook functionaliteit aan bood voor het scannen van gezichten en objectherkenning. De chip maakt het mogelijk om realistische filters toe te passen met de camera en zorgt voor een sterke beveiliging bij het ontgrendelen van een apparaat met iemands gezicht. Daarmee lijkt Samsung te suggereren dat de Galaxy S9 en S9+ over functies beschikken die we kennen van de iPhone X, zoals animoji en Face ID beschikken.

De Galaxy S9 en S9+ zullen dit jaar niet alleen qua schermformaat van elkaar verschillen. Het reguliere model krijgt namelijk een enkele camera aan de achterzijde, terwijl de Plus-variant een dubbele camera krijgt. Bovendien beschikt de Galaxy S9+ ook over meer werkgeheugen dan de S9: 6GB versus 4GB. Samsung zal de S9 en S9+ waarschijnlijk eind februari op het Mobile World Congress in 2018 onthullen voordat ze in maart in de verkoop gaan. Beide modellen zullen uit de doos draaien op Android 8.0 Oreo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren