.

Samsung Galaxy S9 krijgt 3D Emoji, gezichtsherkenning en stereo speakers

Smartphones

De Samsung Galaxy S9 en S9+ zullen worden uitgerust met een ‘3D Emoji’-functie, een verbeterde versie van de Animoji van de iPhone X. Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde Zuid-Koreaanse ETNews. Daarnaast wordt het mogelijk om 3D-gezichtsherkenning en irisherkenning tegelijkertijd te gebruiken om de beveiliging te verbeteren.

3D Emoji voor Galaxy S9

De site claimt met meerdere bronnen te hebben gesproken die de Galaxy S9 en S9+ inmiddels hebben getest. Zij bevestigen dat het ontwerp van de Galaxy S9-serie een evolutie is van de S8-serie. De randen van het scherm zouden echter minder gekromd zijn en de S9-serie is mogelijk ook een fractie dunner dan de S9-serie. Verder hebben we op verschillende renders gezien dat de onderste bezel een fractie smaller is geworden, terwijl de vingerafdrukscanner is geplaatst onder de cameramodule.

→ Als eerste de Samsung Galaxy S9 of S9+ ontvangen? Schrijf je dan nu in. 

Beide toestellen zullen beschikken over een irisscanner en een 3D-gezichtsscanner, die tegelijkertijd kunnen worden gebruikt. We vermoeden dat het daardoor ook mogelijk wordt om gezichtsherkenning te gebruiken in het donker, terwijl infrarood op de Galaxy S8-serie alleen kon worden gebruikt voor de irisscanner. De nieuwe gezichtsscanner maakt het bovendien mogelijk om geanimeerde 3D Emoji te genereren op basis van de mimiek van de gebruiker. Gebruikers zouden onder andere kunnen kiezen uit dierlijke Emoji. Deze 3D Emoji kunnen door gebruikers worden gebruikt in de sms-app en chatapps. De officiële naam zal op 25 februari bekend worden gemaakt.

Verder weten we dat de Galaxy S9+ de eerste smartphone in de serie wordt met een dubbele camera. De S9+ kan dankzij de tweede lens ook een bokeh-effect creëren. Het onderwerp op de voorgrond is dan scherp en de achtergrond is wazig. Dit contrast en dan met name de onscherpe delen, noemt men bokeh. Aan camera-app zijn ook een aantal nieuwe functies toegevoegd, waaronder een optie waarbij de camera op het moment dat er snelle bewegingen worden gedetecteerd automatisch video’s zal vastleggen in 720p met 480 frames per seconde. De Galaxy S9 en S9+ zijn ook voor het eerst uitgerust met stereo speakers.

Samsung gaat de Galaxy S9 en S9+ op zondag 25 februari op 18:00 Nederlandse tijd onthullen. Vanaf vrijdag 2 maart wordt het mogelijk om een pre-order te plaatsen, terwijl de telefoons op vrijdag 16 maart in de winkels liggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren