.

Camera’s van Samsung Galaxy S9 en S9+ presteren beter bij weinig licht

Smartphones

De verwachting is dat de Samsung Galaxy S9 en S9+ worden voorzien van sterk verbeterde camera’s. Onlangs werd de slogan ‘The camera. Reimagined’ al gespot en volgens een nieuw lek worden de camera’s van de Galaxy S9-serie op meerdere punten sterk verbeterd.

Nieuwe camera’s voor Galaxy S9-serie

Toen de eerste geruchten over de Galaxy S9 verschenen was de verwachting dat het vlaggenschip, net als de Galaxy Note 8, zou worden uitgerust met een dubbele camera. Helaas blijkt dat niet het geval te zijn, want Samsung volgt in 2018 het voorbeeld van Apple en dat betekent dat de Galaxy S9 en S9+ niet langer alleen qua schermformaat van elkaar zullen verschillen. De Galaxy S9+ wordt het enige model met een dubbele camera aan de achterzijde en ook beschikt het toestel over 6GB aan werkgeheugen, terwijl de S9 het moet doen met een enkele camera en 4GB ram.

Samsung onthulde deze maand ook zijn eigen Exynos 9810-soc, die onder de motorkap van de Europese Galaxy S9 en S9+ zal zijn te vinden. Deze nieuwe chip moet geavanceerde camerafuncties mogelijk maken dankzij een nieuwe beeldprocessor, zoals helderdere foto’s bij weinig licht minder minder ruis en motion, out-of-focus-fotografie, tot 120fps video-opnames in 4K en betere stabilisatie bij het vastleggen van foto’s en video’s.

Betere prestaties bij weinig licht

Dit brengt ons bij een nieuw gerucht over de camera van de Galaxy S9. Volgens een tweet van een Chinese Twitter-gebruiker heeft de Galaxy S9 een een f/1,5-lens en S9+ een f/1,4-lens. Hoe lager de waarde, hoe groter het diafragma, waardoor er meer licht op de sensor valt en je dus betere foto’s in donkere omgevingen kan vastleggen. De dubbele camera van de Galaxy Note 8 heeft een f/1,7-lens. Deze tweet lijkt de eerdere claim van Samsung te ondersteunen dat de nieuwe apparaten bij weinig licht beter presteren.

De Exynos 9810 heeft ook functionaliteit aan bood voor het scannen van gezichten en objectherkenning. De chip maakt het mogelijk om realistische filters toe te passen met de camera en zorgt voor een sterke beveiliging bij het ontgrendelen van een apparaat met iemands gezicht. Daarmee lijkt Samsung te suggereren dat de Galaxy S9 en S9+ over functies beschikken die we kennen van de iPhone X, zoals animoji en Face ID beschikken.

2 Reacties

 1. Samsung volgt het voorbeeld van Apple? Hahahahha… wat is dat toch met Apple fanboys.

  Apple staat al zo’n 6 jaar in de volgstand bij Samsung en nooit lees je ‘Apple volgt Samsung’. Maar zodra Appel 1 rood schroefje gebruikt en Samsung ook volgt Samsung direct weer Apple.

  Sektarisch gedrag dat lijkt op religieus extremisme.

  Reageer
  • Fanboys? Het gaat hier niet om de kwaliteit van de camera, maar om de verschillen tussen de iPhone 8 en iPhone 8 Plus: meer werkgeheugen en een dubbele camera voor de iPhone 8 Plus. De Galaxy S9+ volgt dit jaar dezelfde weg, terwijl de S8 en S8+ over vrijwel exact dezelfde specificaties beschikken.

   Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren