.

Samsung Galaxy S8 en S8+ te zien in meerdere kleuren

Smartphones

In de afgelopen weken zijn er verschillende foto’s en video’s gepubliceerd waarin de Samsung Galaxy S8 en S8+ centraal staan, maar hoewel de officiële onthulling op 29 maart in Londen en New York zal plaatsvinden, blijft er nog steeds nieuwe informatie over het tweetal verschijnen. Vandaag kunnen we de Galaxy S8 en S8+ laten zien in een aantal verschillende kleuren en hebben we informatie over de prijs van de telefoons, het DeX-dock, de Gear VR en de Gear 360.

Galaxy S8 en S8+

Te zien in meerdere kleuren

Laten we beginnen met de nieuwe foto’s, want het op het Chinese sociale netwerk Weibo zijn de Galaxy S8 en S8+ te zien in het blauw, goud, grijs en zilver. De blauwe Galaxy S8 komt sterk overeen met de Coral Blue variant van de Galaxy S7 Edge, maar helaas krijgen we niet de achterzijde van het ontwerp te zien. Daarnaast publiceerde telefoonlekker @evleaks ook nog een aantal afbeeldingen van de Galaxy S8 en S8+ in Black Sky (zwart), Orchid Grey (grijs) en Arctic Silver (zilver).

Samsung heeft gekozen om de kleur alleen toe te passen op het frame en de achterzijde, terwijl de randen boven en onder het scherm zwart blijven. Het is nog niet geheel duidelijk of deze kleurstelling voor alle varianten wordt gebruikt. Over de authenticiteit van de afbeeldingen hebben we geen twijfels meer, want het is inmiddels duidelijk dat Samsung aan de voorzijde afscheid heeft genomen van de fysieke thuis-knop. Gebruikers moeten straks gebruik maken van virtuele knoppen in de onderste rand van het scherm; de vingerafdrukscanner is verplaatst naar de achterzijde, net naast de lens van de camera. Beide modellen kunnen ook worden ontgrendeld met de irisscanner en de software zou eveneens in staat zijn om gezichten te herkennen.

Prijzen Galaxy S8, S8+ en accessoires

In Europa krijgt de Galaxy S8 een adviesprijs van 799 euro en voor de Galaxy S8+ moet 899 euro worden neergeteld. Samsung komt ook met een docking station genaamd DeX voor 150 euro. Dit docking station maakt het mogelijk om de Galaxy S8 aan te sluiten op een toetsenbord, muis en monitor. De functionaliteit transformeert jouw smartphone tot een volwaardig werkstation, vergelijkbaar met de Continuum-functionaliteit van Windows 10 Mobile. De Gear VR en Gear 360 zullen voor respectievelijk 129 en 229 euro worden aangeboden.

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ worden op 28 april wereldwijd gelanceerd, een maand na de onthulling. Het is inmiddels mogelijk om je vrijblijvend in te schrijven op de site van Tele2, waarna je automatisch een notificatie ontvangt wanneer het tweetal in Nederland beschikbaar is voor pre-order.

Verwachte specificaties

De Galaxy S8 en S8+ worden aangedreven door de Exynos 8895 en de Qualcomm Snapdragon 835 in bepaalde regio’s. Er is in totaal 4GB lpddr4-geheugen beschikbaar en de gpu is een ARM Mali-G71 met twintig cores. De versie die in Europa verschijnt beschikt standaard over 64GB aan flashgeheugen, met de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden met een microSD-kaart. Daarnaast beschikken ze beide over 12-megapixelcamera aan de achterzijde, 8-megapixelcamera voor selfies, 3,5mm-koptelefoonaansluiting, usb c-poort en een water- en stofdichte behuizing (IP68).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren