Samsung Galaxy S7 Edge krijgt Android 7.0 Nougat bèta

Smartphones

Samsung heeft tot op heden geen enkele smartphone geüpdatet naar Android 7.0 Nougat, echter lijkt het Zuid-Koreaanse bedrijf daar op korte termijn verandering in te willen brengen. Het bedrijf gaat namelijk binnenkort namelijk een bèta versie van Android 7.0 Nougat aanbieden voor de Galaxy S7 Edge.

Android 7.0 voor Galaxy S7 Edge

Om je in te schrijven voor de Galaxy S7 Edge bèta moet je de Galaxy Beta-app uit de Galaxy App Store downloaden. Mocht je de app niet kunnen vinden, dan kun je hier ook het installatiebestand downloaden. Momenteel is het bèta programma nog niet van start gegaan, waardoor je jouw S7 Edge (nog) niet kan inschrijven.

Het goede nieuws is dat de ontwikkeling van de Android 7.0 Nougat-update voor de Galaxy S7 Edge inmiddels zo ver is gevorderd dat er een bèta kan worden vrijgegeven. De reguliere Galaxy S7 zal uiteindelijk ook worden geüpdatet, echter is de bèta vooralsnog alleen bevestigd voor de S7 Edge.

Samsung wijst erop dat de bèta die in de komende periode wordt uitgebracht niet de officiële versie is, waardoor Galaxy S7 Edge-bezitters rekening moeten houden met de aanwezigheid van de nodige bugs. Bovendien zou deze build nog niet alle functies van de definitieve versie bevatten. Het bedrijf hoopt de functionaliteit en stabiliteit van de update te verbeteren met de feedback van zijn gebruikers.

Nieuwe features

Android 7.0 Nougat brengt standaard in ieder geval een aantal welkome verbeteringen, waaronder een lang verwachte splitscreenmodus, waarmee je twee apps naast of boven elkaar kan weergeven. Een andere belangrijke verbetering is het vernieuwde notificatiescherm dat gebruikers in staat stelt om direct reageren op bijvoorbeeld een chatberichtje, zonder de bijbehorende app op te starten. Verder bevat Nougat een nachtmodus voor het verbeteren van je nachtrust door blauw licht te verminderen, de Vulkan-api voor mooiere graphics in games, een optie om bepaalde apps te gebruiken zonder ze te installeren en snellere app-updates.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*