Samsung Galaxy S6 krijgt gebogen scherm aan twee kanten

Smartphones

galaxy-note-edgeVorig jaar introduceerde naast de Galaxy Note 4 ook de Galaxy Note Edge met een gebogen scherm. Het product wordt voornamelijk door Samsung gezien als een experimenteel product, hoewel het bedrijf ook simpelweg nog niet in staat is om voldoende schermen te produceren om aan de vraag van consumenten te kunnen voldoen. Om te laten zien dat Samsung nog steeds kan innoveren gaat het bedrijf ook een Galaxy S6 variant gaat uitbrengen met een gebogen scherm.

De doorgaans goed geïnformeerde Samsung-fansite SamMobile meldt vandaag dat het van zijn bronnen te horen heeft gekregen dat de Galaxy S6 een scherm krijgt dat aan twee randen is gebogen. Deze Galaxy S6 Edge wordt uitgebracht onder het modelnummer SM-G925 en zal beperkt leverbaar zijn. Volgens de site is het overigens niet geheel duidelijk wat de officiële naam is van de gebogen Galaxy S6, maar zo blijft het in onze ogen zo duidelijk mogelijk.

[sc:adsense-tekst ]

De interface voor de gebogen randen van de Galaxy S6 zal vrijwel identiek zijn aan dat van de Galaxy Note Edge. Dit betekent dat je bijvoorbeeld het weer en nieuws kan weergeven, je favoriete apps, fitness data van S Health, recente contacten en ga zo maar door. Samsung heeft wel enkele features toegevoegd die de Galaxy S6 Edge een stukje unieker maken.

Doordat er twee randen aan beide zijdes van de Galaxy S6 Edge zijn te vinden is het mogelijk om te kiezen op welke kant de software moet draaien. Daarnaast is er optie genaamd Glance Lightning, waarbij de gebogen zijkant kan oplichten wanneer er een inkomend gesprek is of notificatie. Verder kunnen gebruikers hun favoriete contacten kiezen en specifieke kleuren toewijzen.

Dit is alle informatie die tot op heden beschikbaar is over de Galaxy S6 Edge. Het nieuwe high-end toestel wordt vermoedelijk begin maart tijdens het Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*