Samsung Galaxy S6 Edge+ beschikbaar: alles wat je moet weten

Smartphones

Galaxy-S6-edge+_right_Gold-PlatinumDe Samsung Galaxy S6 Edge+ is vandaag officieel te koop in Nederland en zoals je misschien al wel weet zal het de enige high-end phablet zijn die Samsung in Nederland uitbrengt, want de Galaxy Note 5 verschijnt voorlopig alleen buiten Europa. In dit artikel behandelen we de belangrijkste kenmerken en features van de Galaxy S6 Edge+.

Samsung Galaxy S6 Edge+

Prijzen

Winkel Levertijd Prijs Kopen
Samsung 24 uur €799,- Bekijken
Media Markt 24 uur €799,- Bekijken
Bol.com 24 uur €799,- Bekijken
CoolBlue 24 uur €799,- Bekijken
BelSimpel.nl 24 uur €799,- Bekijken
GSMwijzer 24 uur €799,- Bekijken
StudentMobiel 24 uur €799,- Bekijken

 

Voor abonnementen kijk je hier: CoolBlueBelSimpel.nlGSMwijzerStudentMobiel

Formaat

De “plus” aanduiding in de naam van de Galaxy S6 Edge+ laat direct zien wat we kunnen verwachten, want het toestel is in de basis eigenlijk een grotere uitvoering van de originele Galaxy S6 Edge. Het ontwerp is grotendeels onveranderd gebleven, maar het grootste verschil is natuurlijk het grotere 5,7-inch super-AMOLED (2560 x 1440 pixels) scherm dat nog steeds aan beide kanten is gebogen, terwijl de Galaxy S6 Edge met zijn 5,1-inch scherm aanzienlijk kleiner is. De Galaxy S6 Edge+ is daarom wat lastiger met 1 hand te bedienen, maar je krijgt in ruil daarvoor een nog groter scherm waardoor de Galaxy S6 Edge+ perfect geschikt is voor het bekijken van video’s en websites of het spelen van games.

Camera

Aan de achterzijde van de Galaxy S6 Edge+ vinden we dezelfde camera als op de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Het is een 16-megapixel sensor en is perfect geschikt voor het maken foto’s bij weinig licht dankzij een diafragma van f/1.9 en ook is er optische beeldstabilisatie aanwezig om trillingen in video’s tegen te gaan. Daarnaast beschikt de Galaxy S6 Edge+ over enkele exclusieve features, waaronder ondersteuning voor het RAW-formaat, betere software stabilisatie die samen met de optische beeldstabilisatie lens werkt en de mogelijkheid om de sluitertijd aan te passen in de Pro modus.

note-5-vs-s6-edge+ camera

Multitasking

Een ander voordeel van de Galaxy S6 Edge+ is dat de phablet is voorzien van maar liefst 4GB aan LPDDR4 werkgeheugen, 1GB meer dan zijn kleinere broertje. Je krijgt dus nog meer speelruimte om meerdere apps tegelijkertijd te draaien op de achtergrond en ook zullen de zwaardere games beter draaien op de smartphone. De Galaxy S6 Edge+ is daardoor ook meer bestand tegen de tand des tijds, want hoewel het misschien nu overkill lijkt, kan de situatie over 12 maanden volledig anders zijn.

[sc:inpost-tekst ]

Accu

De 3000mAh accu van de Galaxy S6 Edge+ is nog steeds niet verwisselbaar, maar gelukkig heeft Samsung wel enkele nieuwe features geïntroduceerd. De S6 Edge+ beschikt namelijk over de nieuwste ‘Fast Charge’ technologie waardoor je de smartphone na 15 minuten laden alweer een enkele uren kan gebruiken. Na ongeveer 1 ½ uur is de accu volledig opgeladen. Deze technologie werkt ook met het draadloos opladen, een feature die niet aanwezig is op de Galaxy S6 en S6 Edge.

Bruikbaarheid

Samsung introduceerde enkele jaren geleden een aantal software features om phablets, zoals de Galaxy Note 5, makkelijker bedienbaar te maken met 1 hand. Deze functies zijn ook aanwezig op de Galaxy S6 Edge+. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het schermformaat aan te passen door drie keer op de thuisknop te drukken, waarna de gehele interface in een kleiner venster wordt getoond, zodat je eenvoudiger met je vingers in de hoeken kan komen. Een andere optie zorgt ervoor dat de interface naar links- of rechtsonder wordt geplaatst. Je kan daardoor telefoonnummers, tekst en andere content invoeren zonder dat je de Galaxy S6 Edge+ met twee handen moet bedienen.

note-5-vs-s6-edge+ 3

Beide features maken het gebruik van het grotere scherm een stuk makkelijk, maar als de Galaxy S6 of Galaxy S6 Edge al te groot voor je is, dan zal het probleem, ondanks deze features, op de Galaxy S6 Edge+ alleen maar groter zijn.

Hardware

De overige hardware is identiek aan de eerder gelanceerde Galaxy S6 en Galaxy 6S Edge. Het toestel beschikt nog steeds over de krachtige Exynos 7420-soc van Samsung, een 5-megapixelcamera aan de voorzijde, 4G+ connectiviteit en natuurlijk de vingerafdrukscanner die geïntegreerd is in de thuisknop van de Galaxy S6 Edge+. Er is ook NFC en MSTA (magnetic Secure Transmission) ondersteuning aanwezig voor Samsung Pay. De betaaldienst van Samsung is echter nog niet beschikbaar in Nederland en het is nog onduidelijk wanneer de dienst wordt gelanceerd.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*