.

Samsung Galaxy Note 9 gespot in benchmark

Smartphones

Er gaan geruchten dat de Samsung Galaxy Note 9 dit jaar zijn debuut iets eerder zal maken vanwege twee redenen. Samsung zou niet tevreden met de verkoopcijfers van de Galaxy S9-serie en ook zou het bedrijf zich zorgen maken over de plannen van Apple. Het bedrijf uit Cupertino heeft naar verluidt plannen om dit najaar drie verschillende iPhones op de markt te brengen, waaronder een 6,5-inch iPhone X Plus, die moet concurreren met de Note 9. Samsung zou daarom de nieuwe Note ruimschoots de tijd willen geven om te schitteren voordat de nieuwe iPhones in september of oktober verschijnen.

Samsung Galxy Note 9

Een render van de Samsung Galaxy Note 9.

Samsung Galaxy Note 9

Een nieuw lekt lijkt deze deze geruchten te ondersteunen. Deze week verscheen er namelijk al een render van de Galaxy Note 9 en nu zijn ook een deel van de specificaties gelekt. De Galaxy Note 9 met modelnummer SM-960U is gespot in de database van benchmark-app Geekbench. Het toestel scoorde in de single-core test 2411 en 8712 in de multi-core test, wat vergelijkbaar is met de overige vlaggenschepen die tot op heden zijn uitgebracht.

Het gaat hier vermoedelijk om voor de variant voor Amerikaanse en Aziatische markt, want de Note 9 in kwestie wordt aangedreven door de Snapdragon 845-soc van Qualcomm. Onder de motorkap van de Europese variant is naar alle waarschijnlijk de Exynos 8895-soc van Samsung te vinden. Het toestel beschikt over 6GB aan werkgeheugen en draait uit de doos op Android 8.1 Oreo. Dat komt overeen met wat we verwachten, want er is geen nieuwe Qualcomm-chip aangekondigd en Android 8.1 is op dit moment de nieuwste versie. Android P werd eerder deze week gepresenteerd, maar heeft nog geen releasedatum en wordt waarschijnlijk pas na de release van de Note 9 uitgebracht.

In de komende weken verwachten we ook dat er benchmarks zullen verschijnen van de Note 9 met Exynos-soc. De Samsung-chip presteert in benchmarks tot op heden iets beter, echter is het verschil in de praktijk verwaarloosbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren