‘Samsung Galaxy Note 8 wordt op IFA 2017 aangekondigd’

Smartphones

In tegenstelling tot eerdere geruchten, bestaat er nog een kans dat de Samsung Galaxy Note 8 op IFA in Berlijn wordt aangekondigd. De website SamMobile claimt dat interne bronnen hebben aangegeven dat Samsung van plan is om de Galaxy Note 8 tijdens de telecombeurs te onthullen, hoewel het bedrijf mogelijk al op een eerder moment met enkele details over de telefoon naar buiten komt.

Samsung Galaxy Note 8

Eerder deze week bereikt ons nog het nieuws dat de opvolger van de Galaxy Note 7 voor IFA wordt aangekondigd. Samsung zou de presentatie naar voren hebben gehaald, zodat het een kleine voorsprong heeft op de nieuwe iPhone 8, die naar verluidt wordt uitgerust met een oledscherm en een nieuw glazen ontwerp. IFA gaat op 1 september van start in Berlijn, echter worden veel nieuwe producten vaak al een dag eerder aangekondigd.

Vorig jaar werd de Galaxy Note 7 op 19 augustus aangekondigd, maar vanwege de vlamvattende accu’s door enkele ontwerpfouten werd het toestel uiteindelijk in zijn geheel geschrapt. De kans dat de Galaxy Note 8 hetzelfde lot zal ondergaan is klein, omdat Samsung zijn veiligheidscontroles sterk heeft aangescherpt en tot op heden zijn er geen problemen geweest met de Galaxy S8 en S8+, die beide in april werden gelanceerd. Bovendien komt Samsung in juli met een verbeterde versie van de Galaxy Note 7, die onder andere is voorzien van een kleinere accu.

De Galaxy Note 8 wordt waarschijnlijk het eerste vlaggenschip van Samsung met een dubbele camera aan de achterzijde. Het zou gaan om twee sensoren van 13 megapixels. De verwachting is dat de Galaxy Note 8 wordt uitgerust met een gekromd 6,3-inch oledscherm met een beeldverhouding van 18,5:9 en een resolutie van 2960 x 1440 pixels. Onder de motorkap vinden we de Exynos 8895-soc in combinatie met 6GB aan werkgeheugen. Het toestel zou verder beschikken over een Bibxy-knop en stereo speakers die zijn getuned door AKG.

Volgens telefoonlekker @evleaks heeft de Galaxy Note 8 intern de codenaam ‘Gr3at’ gekregen vanwege alle verbeteringen die het toestel moet gaan brengen. Online wordt door verschillende fans al gesuggereerd dat het cijfer 3 aangeeft hoeveel belangrijke nieuwe features er worden geïntroduceerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*