.

‘Samsung Galaxy Note 8 voorzien van drukgevoelig scherm’

Smartphones

In de afgelopen periode zijn we vrijwel alles te weten gekomen over het uiterlijk, de specificaties en de functies van de Samsung Galaxy Note 8, maar volgens het Koreaanse The Investor is er een nieuwe feature die nog niet in de media is uitgelicht. Volgens de site wordt de Galaxy Note 8 namelijk uitgerust met een drukgevoelig scherm en de technologie zou vergelijkbaar zijn met 3D Touch, dat door Apple in 2015 werd geïntroduceerd voor de iPhone 6s en 6s Plus.

Samsung Galaxy Note 8 is drukgevoelig

Het nieuwe scherm, dat in staat is om te detecteren hoe hard je erop drukt, zal worden gebruikt om de functionaliteit van de thuisknop te vervangen en opent naar verluidt een verborgen menu met snelkoppelingen naar verschillende functies. Het is nog onbekend of de hardware van het scherm daadwerkelijk anders is dan het huidige scherm van de Galaxy S8-serie. Google heeft overigens in Android Nougat ondersteuning ingebouwd voor dergelijke schermen.

Ondanks het feit dat de technologie van het drukgevoelige scherm uitermate indrukwekkend is, kunnen we 3D Touch op de Apple-apparaten nog niet omschrijven als een functie waar we niet zonder kunnen. Het is vooral handig om een preview van een link te bekijken of om de cursor te verplaatsen wanneer je tekst aan het invoeren bent.

Verder is er niet veel wat we nog niet weten over de Galaxy Note 8. Het toestel zal op 23 augustus worden aangekondigd en moet vanaf 15 september verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 999 euro. De Note 8 wordt aangedreven door een Snapdragon 835-soc van Qualcomm in combinatie met 6GB ram en 64GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen. Het Infinity Display is 6,3-inch groot en heeft afgeronde schermranden, flinterdunne bezels en een resolutie van 2960 x 1440 pixels (18,5:9).

Aan de achterzijde vinden we voor het eerst in de Note-serie een dubbele 12-megapixelcamera, waarmee gebruikers optisch kunnen zoomen. Selfies kunnen worden geschoten in een maximale resolutie van 8-megapixel. De capaciteit van de accu bedraagt 3300mAh en kan draadloos worden opgeladen of via de usb-c-poort. Daarnaast komt de Galaxy Note 8 natuurlijk met een S Pen en draait het op Android Nougat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren