.

Samsung Galaxy Note 8 blijkt uitermate robuust

Smartphones

De Samsung Galaxy Note 8 werd twee weken geleden officieel aangekondigd en ligt vanaf volgende week vrijdag in de winkels voor de adviesprijs van 999 euro. Het is zonder twijfel een indrukwekkende smartphone met vrijwel geen nadelen, afgezien van de hoge prijs. Maar hoe houdt de Note 8 zich in de duurzaamheidstests van YouTube-gebruiker JerryRigEverything? Uitstekend blijkt, net als zijn kleine broertje, de Galaxy S8.

Galaxy Note 8 laat zich niet kennen

Na het uitpakken van de Galaxy Note 8, begint Zack met het testen van de robuustheid van de smartphone. In de video is zichtbaar dat het Gorilla Glass 5 begint te krassen bij aanrakingen met materiaal dat op de Mohs-schaal van hardheid een score van 6 heeft. Het scheermesje liet bovendien geen enkel spoor achter. De camera aan de voorzijde en sensoren worden ook afgedekt met Gorilla Glass 5 en deze zijn daardoor eveneens goed beschermd. Het oorstukje is van metaal en dus best robuust. De S Pen kan wel worden bekrast, maar dat heeft geen invloed op de werking van de stylus en het is ook niet mogelijk om meegeleverde accessoire verkeerd in de behuizing te stoppen.

De achterkant van de Galaxy Note 8 is ook van Gorill Glass 5 en krast net als de voorzijde bij een materiaal met een Mohs-score van 6. De module met de dubbele camera, flitser, hartslagmeter en vingerafdruksensor steekt iets buiten de behuizing, echter zijn er na de test met het scheermesje geen krassen zichtbaar op de lenzen van de camera. Hetzelfde kan niet worden gezegd van de vingerafdruksensor, echter leest deze vingerafdrukken nog steeds zonder probleem. Doordat het frame en de knoppen van metaal zijn, kunnen ze worden geschraapt. Zack voert aan het einde ook nog zijn beruchte vlamtest uit, waarna het scherm na ongeveer tien seconden permanent beschadigd raakt.

Het is in ieder geval goed om te zien hoe robuust de Galaxy Note 8 is, want de meeste tests zullen niet overeenkomen met de manier waarop consumenten het toestel gaan gebruiken. Daarnaast is de Note 8 ook water- en stofdicht, waardoor het de meeste incidenten zonder problemen zal overleven.

Winkel Levertijd Kleuren Prijs
MediaMarkt Direct Zwart/Goud €844
Samsung Direct Zwart/Goud €949
Bol.com Direct Zwart/Goud €949
Wehkamp Direct Zwart/Goud €949
Coolblue Direct Zwart/Goud €949

Winkel Levering Prijs Abonnement Meer informatie
Belsimpel.nl Direct Vanaf €49,- per maand 100 Bel/SMS + 5GB Bekijken
Mobiel.nl Direct Vanaf €52,- per maand  100 Bel/SMS + 5GB Bekijken
Tele2 Direct Vanaf €49,- per maand 100 Bel/SMS + 10GB Bekijken
T-Mobile Direct Vanaf €57,50 per maand Onbeperkt + 5GB Bekijken
GSMWijzer Direct Vanaf €51,- per maand Onbeperkt + 5GB Bekijken
Vodafone Direct Vanaf €58,50 per maand Onbeperkt + 5GB Bekijken
KPN Direct Vanaf €59,50 per maand Onbeperkt + 5GB Bekijken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren