Samsung Galaxy Note 6 krijgt mogelijk ook Lite-versie

Smartphones

Dat Samsung werkt aan de Galaxy Note 6 komt niet als een verassing, maar volgens een nieuwe gerucht komt er mogelijk ook nog een tweede variant van de high-end phablet. Het bedrijf zou namelijk plannen hebben om een Galaxy Note 6 Lite op de markt te brengen met uitstekende specificaties, ondanks het feit dat het een goedkopere uitvoering van het vlaggenschip betreft.

Goedkopere Galaxy Note 6

Het gerucht werd op de Chinese microblogging site Weibo geplaatst, waarbij er tegelijkertijd een vergelijking werd gemaakt tussen de Galaxy Note 6 en de Note 6 Lite. Samsung zou zijn vlaggenschip gaan voorzien van een 5,8-inch AMOLED-scherm met een Quad HD-resolutie van 2560 x 1440 pixels, terwijl de Note 6 Lite ook een 5,8-inch scherm krijgt, maar met een lagere resolutie van 1920 x 1080 pixels.

Een ander verschil tussen de Galaxy Note 6 en Note 6 Lite is de gebruikte chipset, want onder de motorkap van de Note 6 is vermoedelijk de Snapdragon 823-soc van Qualcomm te vinden. Deze nieuwe chip is een verbeterde uitvoering van de Snapdragon 820-soc, die onder andere is gebruikt voor de HTC 10, LG G5 en mogelijk straks ook de Galaxy Note 6 Lite gaat aandrijven. De verwachting is overigens dat er een Exynos-versie komt voor de Europese markt, echter is het nog niet geheel duidelijk welke processor Samsung voor deze modellen gaat gebruiken.

De Galaxy Note 6 krijgt volgens de gepubliceerde informatie ook minder werkgeheugen in vergelijking met het vlaggenschip, maar dat maakt van de Lite-versie zeker geen matig toestel. Verschillende bronnen hebben tot op heden gesuggereerd dat de Galaxy Note 6 beschikt over 6GB werkgeheugen, de Note 6 Lite zou het moeten doen met 4GB.

Op papier lijkt de Galaxy Note 6 Lite een Galaxy S7 te worden met een groter scherm, een lagere resolutie en niet te vergeten de S Pen stylus. Tot op heden is dit het enige gerucht dat er verschenen is over de Galaxy Note 6 Lite en het is vermoedelijk verstandig om dit nieuws dan ook met het spreekwoordelijke korreltje zout tot je te nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*