Persafbeelding toont mogelijk verbeterde versie van Sony Xperia Z5

Smartphones

sony-xperia-z5+De verwachting is dat Sony tijdens het Mobile World Congress in Barcelona nog niet de Xperia Z6-serie gaan introduceren, maar dat betekent niet dat er helemaal geen nieuwe smartphones komen. De welbekende telefoonlekker Evan Blass, ook wel beter bekend als @evleaks, publiceerde afgelopen nacht een afbeelding van een nog onaangekondigde Sony smartphone met de naam Xperia PP10.

Sony Xperia Z5+?

Het is nog niet geheel duidelijk of de Sony Xperia PP10 een interne codenaam is voor het toestel of dat het nog een andere naam krijgt voor de lancering. Persoonlijk achten wij de tweede optie een stukje meer voor de hand liggen, want PP10 klinkt nou niet bepaald lekker in de oren. Voor de rest bracht Blass geen verdere details naar buiten, maar volgens de doorgaans goed geïnformeerde journalist Eldar Murtazin gaat het hier om een verbeterde versie van de in 2015 uitgebracht Xperia Z5. De kans bestaat dan ook dat dit toestel als de Xperia Z5+ wordt geïntroduceerd, net zoals hier vorig jaar ook de Xperia Z3+ werd uitgebracht.

Het uiterlijk lijkt in ieder geval veel op dat van de huidige Xperia Z5. De Xperia PP10 lijkt te zijn voorzien van een aluminium frame en achterkant, terwijl er aan de rechterzijde een powerknop is te vinden met een geintregeerde vingerafdrukscanner, volumeknopppen en een fysieke knop om foto’s te schieten. Verder zien we twee speakers aan de voorzijde en de hoofdcamera met flitser aan de achterzijde.

Mocht het gaat om een verbeterde versie van de Xperia Z5, dan is de kans groot dat het toestel wordt aangedreven door de nieuwe Snapdragon 820-soc, die het kloppende hart zal zijn van vrijwel elke high-end Android smartphone in het eerste kwartaal. Daarnaast is het aannemelijk dat de Xperia Z5+ uit de doos draait op Android 6.0.1 Marshmallow met Sony’s eigen interface. Of Sony de rest van de Xperia Z5 specificaties – 5,2-inch 1080p, 3GB RAM, 32GB opslaggeheugen en een 23-megapixelcamera – gaat verbeteren is nog onduidelijk.

Lang hoeven we niet te wachten op de bevestiging, want op maandag 22 februari houdt Sony een persevenement waar dit toestel mogelijk wordt aangekondigd. Vandaag worden eerst de LG G5, Samsung Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge aangekondigd. Deze toestellen zullen later vandaag beschikbaar zijn pre-order bij de volgende retailers: SamsungCoolblue, Bol.comMedia Markt, Belsimpel.nl, Studentmobiel.nlen GSMwijzer.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*