.

Patent toont oprolbare smartphone van LG

Smartphones

Het is duidelijk dat alle grote spelers op de smartphonemarkt druk bezig zijn met de ontwikkeling van opvouwbare smartphones, echter zien de eerste concepten er in onze ogen nog behoorlijk lomp uit. LG lijkt zich op basis van een patentaanvraag gelukkig ook bezig te houden met een oprolbaar oled-scherm.

Oprolbare smartphone

De patentaanvraag werd door LG in februari 2016 ingediend en het patent werd op 27 november geregistreerd in de database van USPTO. Op de afbeeldingen zien we een smalle behuizing met een uitgerold scherm. Het systeem maakt gebruik van een roterende motor en doet ons qua technologie denken aan de eerste oprolbare televisie van LG, die aan het begin van het jaar op de Consumer Electronics Show in Las Vegas werd gepresenteerd.

Alle hardware wordt vermoedelijk in de behuizing verwerkt, hoewel deze met de bestaande technologieën vermoedelijk een stukje groter zou worden dan het ontwerp dat op de huidige afbeeldingen is te zien. Het voordeel van een dergelijk ontwerp is dat het apparaat eenvoudig is mee te nemen, terwijl de vouwbare smartphones die we tot op heden hebben gezien een stuk dikker zijn dan bestaande smartphones.

Hoewel LG druk bezig is met het ontwerpen van gewaagde smartphones, betekent dit nog niet dat ze klaar zijn voor massaproductie. Er bestaat zelfs een goede kans dat LG nooit een smartphone gaat maken met een oprolbaar scherm. Desondanks laat het patent goed zien wat er in de toekomst allemaal mogelijk zou kunnen zijn met deze flexibele oled-schermen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren