Ontwikkelaar krijgt CarPlay via Raspberry Pi werkend in Tesla Model 3

Besturingssystemen Smartphones

Een Tesla Model 3-eigenaar heeft via een workaround Apple CarPlay geïmplementeerd in zijn auto. De Poolse ontwikkelaar Michał Gapiński heeft een volledig functionele versie van CarPlay gerealiseerd met behulp van een Rasberry Pi en de browser van de auto.

CarPlay in Tesla Model 3

Het systeem bestaat uit een Rasberry Pi met een LTE-modem en een Wi-Fi-toegangspunt, waarop een aangepaste, op Android gebaseerde firmware draait. De browser in de auto wordt vervolgens gebruikt om verbinding te maken met de Rasberry Pi en de CarPlay-interface op het scherm van de Tesla weer te geven, waarbij alle apps werken zoals verwacht, inclusief Kaarten en Apple Music. De Tesla Apple CarPlay-oplossing blijft werken tijdens het rijden en kan zelfs worden bediend met de knoppen op het stuurwiel van de auto.

Gapiński werkt momenteel aan het verbeteren van de Wi-Fi-verbinding om de stream stabieler te maken. Het project bevindt zich op dit moment nog in de beginfase, maar hij is van plan om zijn systeem op een later moment publiekelijk vrij te geven. Tesla zelf lijkt vooralsnog geen plannen te hebben om CarPlay officieel te ondersteunen. De fabrikant wil volledige controle houden over zijn infotainmentsysteem, terwijl concurrerende merken vrijwel allemaal ondersteuning bieden voor CarPlay en Android Auto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*