‘OnePlus 6T krijgt vingerafdruksensor onder scherm’

Smartphones

We gaan langzaam richting het laatste kwartaal van 2018 en dat betekent dat de opvolger van de OnePlus 6 niet ver weg is. Volgens eerdere geruchten zal de OnePlus 6T in oktober in de Verenigde Staten voor 550 dollar worden uitgebracht en nu is de smartphone ook gespot in de database van de Euraziatische Economische Commissie (EEC). Het toestel is vermoedelijk gebaseerd op de onlangs uitgebrachte Oppo R17 Pro, die sneller kan worden opgeladen en beschikt over verbeterde camera’s.

OnePlus 6T en Oppo R17 Pro

Oppo en OnePlus zijn onderdeel van hetzelfde Chinese moederbedrijf, genaamd BBK Electronics. Het bedrijf gebruikt in verschillende gevallen dezelfde ontwerpen en componenten voor beide merken, waardoor het de productiekosten laag kan houden. De kans is groot dat de OnePlus 6T verschillende eigenschappen zal delen van de Oppo R17 Pro. Het nieuwe toestel van Oppo heeft twee camera’s aan de achterzijde en een 3d-sensor die via infrarood een dieptekaart van de omgeving kan genereren.

De 3d-sensor aan de achterzijde maakt gebruik van time of flight. Een lichtbron verlicht kortstondig een scene en het licht wordt daarna opgevangen met een beeldsensor. Afhankelijk van het tijdsverschil tussen de lichtflits en de terugkomst van het licht wordt de afstand van het object gemeten. Daardoor kan de OnePlus 6T vermoedelijk ook 3d-foto’s maken. Daarnaast bestaat de cameramodule uit een 12-megapixelsensor met een variabel diafragma (f/1.5 – f/2.4) en een secundaire 20-megapixelsensor.

Update: inmiddels is ook de vermeende OnePlus 6T-verpakking op Weibo verschenen. De illustratie op de doos toont de inkeping aan de bovenzijde van het scherm en een vingerafdruksensor onder het scherm.

De kans is groot dat het oled-scherm van de OnePlus 6T 6,4-inch groot is en een resolutie heeft van 2340 x 1080 pixels. In het scherm zit nog steeds een inkeping voor de plaatsing van de selfiecamera. Onder het scherm zou een vingerafdruksensor zijn geplaatst, waardoor deze niet langer aan de achterzijde is te vinden. Een andere nieuwe functie is de verbeterde snellaadtechnologie. De accu is namelijk in twee cellen verdeeld van 1850mAh, die beide tegelijkertijd kunnen worden opgeladen. De telefoon kan daardoor laden met 50W, waardoor de accu na 10 minuten al met 40 procent is opgeladen.

In de database van de EEC werd een nieuwe OnePlus-smartphone gespot met het modelnummer A6013. De OnePlus A6000 kennen we als de OnePlus 6, waardoor de A6013 hoogstwaarschijnlijk de OnePlus 6T is. Het is nog onbekend wanneer het nieuwe toestel wordt uitgebracht, hoewel de OnePlus 5T vorig jaar in november werd gelanceerd. De Oppo R17 Pro zal in China vanaf half oktober zijn te verkrijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*