.

Nokia 1 met met Android Go mogelijk gespot op foto’s

Smartphones

Onlangs bereikte ons het nieuws dat HMD Global zou werken aan zijn eerste smartphone met Android Go, die waarschijnlijk als de Nokia 1 zijn debuut zal maken. Het instapmodel in de line-up draait op Android Go, een uitgeklede versie van Android Oreo dat beter moet draaien op goedkopere hardware. De verwachting is dat de Nokia 1 eind februari op het Mobile World Congress in Barcelona wordt aangekondigd en een nieuw lek geeft ons mogelijk idee wat we qua uiterlijk van het toestel mogen verwachten.

Nokia 1 kost minder dan 100 euro

Op het Chinese Baidu heeft een gebruiker twee foto’s gepubliceerd waarop de Nokia 1 zou zijn te zien. We zien het toestel alleen van de achterzijde en er is één opvallend verschil tussen beide. Een foto toont een cameramodule in plastic, terwijl de module op de andere foto wordt omgeven door glas. Dit suggereert dat het definitieve ontwerp van de Nokia 1 nog niet vaststaat of dat het simpelweg een dummy is die gebaseerd is op het uiteindelijke ontwerp.

De behuizing van de Nokia 1 heeft afgeronde hoeken en een achterzijde van polycarbonaat met het Nokia-logo in het midden. Volgens een eerder lek zal de Nokia 1 een van de eerste Android Go-smartphones zijn en het toestel zou ongeveer 90 euro moeten kosten. Verder wordt er gesproken over een lcd-scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels, 1GB aan werkgeheugen en 8GB opslag. Naast de Nokia 1 zou HMD tijdens het Mobile World Congress ook de Nokia 4 en Nokia 7 Plus willen introduceren.

Vorige week presenteerde het bedrijf de nieuwe Nokia 6 (2018), een flinke upgrade ten opzichte van de Nokia 6 die vorig jaar op de markt werd gebracht. Het volgende vlaggenschip van HMD, de Nokia 9, wordt mogelijk op 19 januari samen met de Nokia 8 (2018) aangekondigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren