.

Nieuwe Zelda- en Pokémon-game in ontwikkeling voor iOS en Android

Smartphones

Nintendo heeft volgens The Wall Street Journal plannen om een Legend of Zelda-game te ontwikkelen voor de mobiele platforms van Apple en Google. Daarnaast zou The Pokémon Company eveneens bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuwe game voor mobiele apparaten.

Nintendo’s mobiele games

Eerste Zelda-titel

Volgens de bronnen van de zakenkrant komt de mobiele versie van Zelda na de release van Animal Crossing, een mobiele game die ergens in de tweede helft van het jaar moet verschijnen. Een exacte releasedatum zou nog niet zijn bepaald; Nintendo heeft tot op heden alleen bekendgemaakt dat Animal Crossing voor april 2018 wordt uitgebracht.

De Japanse studio DeNA, Nintendo’s partner op het gebied van mobiele games, werkt aan de Zelda-game voor mobiele apparaten. Nintendo en DeNA weigerden te reageren op de geruchten. Het is verder nog onduidelijk om wat voor soort gameplay het gaat en wat de game gaat kosten. Super Mario Run was de eerste serieuze mobiele game van Nintendo en om alle werelden en levels vrij te spelen is een eenmalige betaling van 9,99 euro vereist.

Het Japanse bedrijf heeft jarenlang geweigerd om zijn franchises naar mobiele apparaten van andere fabrikanten te brengen, maar in maart 2015 besloot het uiteindelijk toch om mobiele games te gaan maken. Tot op heden heeft Nintendo Miitomo, Fire Emblem Heroes en Super Mario Run uitgebracht, terwijl Animal Crossing en Zelda op een later moment zullen verschijnen.

Daarnaast claimt The Wall Street Journal dat The Pokémon Company, waarvan Nintendo deels eigenaar is, een nieuw Pokémon-spel voor mobiele apparaten maakt. Deze informatie is afkomstig van een aantal niet-genoemde bronnen. The Pokémon Company was niet bereikbaar voor commentaar.

De mobiele games van Nintendo zijn commercieel nog niet enorm succesvol geweest; in het afgelopen fiscale jaar genereerden de games 160,65 miljoen euro aan inkomsten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren