Nieuwe updates beschikbaar voor OnePlus 6 en OnePlus 3(T)

Smartphones

De OnePlus 6 werd afgelopen maandag gelanceerd in Nederland en op de eerste dag stond er ook al een software-update klaar met nieuwe camerafuncties, de beveiligingspatches van mei en een optie om de inkeping van het scherm te verbergen. Het blijkt dat er ook nog een aantal bugs zijn ontdekt, want de tweede update wordt inmiddels ook uitgerold.

Nieuwe update voor OnePlus 6

Volgens OnePlus brengt OxygenOS 5.1.5 bugfixes en prestatieverbeteringen. Gebruikers van de OnePlus 6 kunnen de update installeren via de OTA-functie en de update wordt inmiddels ook aangeboden op de officiële website. Mocht je nog geen enkele update op je OnePlus 6 hebben geïnstalleerd, dan krijg je ook direct toegang tot de functies die door OxygenOS 5.1.3 werden geïntroduceerd.

De software-update is voorzien van de Android-beveiligingspatches van mei, ondersteuning voor super slow motion-video’s en de mogelijkheid om de notch te verbergen. Dit laatste betekent dat gebruikers een zwarte strip kunnen toevoegen aan de statusbalk, zodat de inkeping niet langer zichtbaar is. Het gebruik van deze functie zorgt er helaas wel voor dat je minder schermruimte tot je beschikking hebt. Na het installeren van de update kan de OnePlus 6 ook super slow motion-video’s vastleggen. Gebruikers kunnen kiezen tussen 480 frames per seconde (720p) of 240 frames per seconde (1080p).

De OnePlus 6 is vanaf dinsdag uit voorraad leverbaar. Het toestel is per direct te bestellen bij officiële partner Belsimpel.nl en de prijzen beginnen vanaf 519 euro. Op dit moment is alleen de OnePlus 6 met 64GB opslag in Mirror Black uit voorraad leverbaar, terwijl de overige varianten over drie weken worden verwacht.

Face Unlock voor OnePlus 3(T)

Daarnaast introduceerde het bedrijf ook Face Unlock voor de OnePlus 3 en 3T. OnePlus beloofde dat de Face Unlock-functie ook aan de OnePlus 3-serie zou worden toegevoegd. In de Open Beta was de functie al enige tijd beschikbaar en de nieuwste OxygenOS-update maakt Face Unlock beschikbaar voor alle gebruikers.

Face Unlock is overigens niet de enige nieuwe functie die de OxygenOS 5.0.3-update aan de OnePlus 3 en 3T heeft toegevoegd. Het Chinese bedrijf heeft ook hier de beveiligingspatches van mei geïmplementeerd, samen met verbeteringen voor de launcher, galerij, bestandsbeheer en weer-app. OxygenOS 5.0.3 kan via de OTA-functie worden geïnstalleerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*