Nieuwe test toont nauwelijks verschil tussen iPhone 6S modellen

Smartphones

Kort na de lancering van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus werd ontdekt dat Apple gebruik heeft gemaakt van twee verschillende Apple A9 varianten, gemaakt door Samsung en TSMC. Niet veel later toonde een benchmark-app aan dat de accuduur van de iPhone 6S/6S Plus met de A9-soc van TSMC het aanzienlijk langer wist uit te houden dan de Samsung chip. Apple liet destijds weten dat de benchmark geen representatief beeld schets voor de praktijk.

iPhone 6S accutest

De website Ars Technica besloot de proef op te som te nemen en testte de accuduur van de twee iPhone 6S modellen, de een met een TSMC chip en de ander met de Samsung chip, en hieruit blijkt dat de verschillen in het dagelijkse gebruik beduidend kleiner zijn. De site maakte gebruik van twee Amerikaanse AT&T-modellen, zonder simkaart en met de helderheid van het beeldscherm op hetzelfde niveau ingesteld (200 nits).

De TSMC-versie van de iPhone 6S/6S Plus bleek beter te presteren in WebGL, GFXBench en het browsen met een Wi-Fi verbinding, echter was het verschil tussen de twee modellen verwarloosbaar. Het grootste verschil was te zien in Geekbench 3, maar zoals Apple al naar buiten bracht is deze test niet representatief voor de praktijk.

iphone-6s-accu-samsung-tsmc

Uit de test van Geekbench bleek namelijk dat de iPhone 6S met TSMC-chip qua accuduur 28% beter presteerde dan de iPhone met Samsung-chip, terwijl de verschillen in de praktijk vaak slechts 2 tot 3 procent bedragen. Volgens Ars Technica zal het verschil in de praktijk dan ook te verwaarlozen zijn en is het zeker geen reden om je zorgen te maken over de aanschaf van de iPhone 6S of 6S Plus.

“Er zijn zeker omstandigheden te bedenken waar de accuduur van de TSMC iPhone 6S langer is dan de Samsung-versie, maar dat is niet een universeel probleem. Een Samsung chip die presteert onder normale belasting vrijwel net zo goed als de chip van TSMC. Het CPU-intensieve werk waarmee de Samsung chip lijkt te worstelen is een situatie waar de iPhone vrijwel niet mee te maken krijgt. In vrijwel alle gevallen zal de accuduur gelijk zijn, ongeacht welke chip jouw telefoon aandrijft”, aldus Ars Technica.

De bevindingen van Ars Technica sluiten in ieder geval aan bij de reactie van Apple. In de verklaring van het bedrijf is te lezen dat de variatie tussen de TSMC en Samsungs chips ruim binnen de fabricagetoleranties ligt en dat het minieme verschil ook wordt gezien bij apparaten die over exact dezelfde chip beschikken.

[sc:iphone6s6spluspreorder ]

 

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*